Кадрові зміни в Кабінеті Міністрів України свідчать про «пошук команди однодумців», заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» координатор парламентської більшості Степан ГАВРИШ. Він нагадав, що про ймовірні ротації в уряді йшлося протягом майже всієї осені. Кадрові зміни відбуваються також у зв’язку з підписанням політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції.
Координатор парламентської більшості наголосив, що в уряді «триватиме внутрішня дискусія», оскільки саме Кабінет Міністрів є чинником, від якого залежить стабільність у країні, зокрема, напередодні й під час президентських виборів. «Прямуючи до політичної реформи, ми пробуємо змінити систему, яка має привести до збалансованої політики», — відзначив Степан Гавриш.
Водночас, за словами депутата, кадрові зміни в Кабінеті Міністрів не було узгоджено на рівні коаліційної ради парламентської більшості. С. Гавриш пояснив це терміновою потребою таких змін, а також тим, що народні депутати України перебували на новорічно-різдвяних канікулах.