Ми вже повідомляли про традиційний сімейний турнір київського «Динамо» з міні-футболу. Нагадаємо, що цього разу чемпіон України звичному місцю змагань — критим кортам НСК «Олімпійський» — віддав перевагу манежу на своїй заміській базі в Кончі-Заспі. Там наш кореспондент поставив кілька запитань президентові клубу Ігорю СуркІсу. Не залишили поза увагою, звичайно, і майбутній «Кубок чемпіонів Співдружності» у столиці Росії.

— Ігоре Михайловичу, спочатку про домашні справи. Які ваші перші враження від гри новобранців команди?

— Головне, що в їхніх очах я побачив величезне бажання грати. Бразилець Клебер продемонстрував відмінну техніку, постійну націленість на ворота. Проте сказати більше про новачків, мабуть, зможу, лише побачивши, як вони діють на великому полі.

— Яким складом поїде команда на Кубок Співдружності і які цілі поставите перед підопічними?

— «Динамо» виступатиме в Москві «змішаним» складом. Друга команда посилиться досвідченішими гравцями «основи»: Мелащенком, Ревою, Юссуфом, Мілевським. Для багатьох цей турнір буде цікавий у спортивному плані. Хлопці зможуть спробувати себе в іграх на вищому рівні, набудуть досвіду. Свого часу молоді динамівці Шевченко, Ребров, Каладзе вигравали цей турнір і незабаром виступали вже в Лізі чемпіонів.

Ми не зрадимо своїх принципів і боротимемося за перемогу, як у будь-якому турнірі. Паралельно в німецькому Руйті головні наші сили проведуть збір. Там закладатимуться підвалини функціональної підготовки. Наприкінці січня команди зберуться в Києві, де головний тренер Олексій Михайличенко і визначить 22—25 футболістів, які вирушать на наступний збір до Іспанії.

— Чи очікують команду нові посилення під час зимової перерви?

— На поставлене запитання мені складно відповісти. Ця інформація конфіденційна до моменту підписання контракту. Такі реалії трансферного ринку.

— На домашньому турнірі ми побачили нових гравців. З ними контракти ще не підписано?

— Є кілька футболістів, що перебувають на перегляді. Від того, як вони себе покажуть, залежить їхня подальша доля в нашому клубі. З Клебером і Верпаковскісом ми одразу підписали контракти, бо за ними давно стежили наші селекціонери і зробили однозначний висновок: ці футболісти посилять «Динамо». Інших хлопців потрібно додатково запросити до Києва. Цієї традиції дотримуємося вже не перший рік. Минулоріч, ми це особливо не афішували, клуб підписав контракти з молодими парагвайським і бразильським футболістами. Також наші лави поповнив перспективний хорватський нападник Главіна. Цьому хлопцю лише вісімнадцять, і, повірте, через кілька років він гратиме в основному складі команди. Побачити його вболівальники зможуть у Москві на Кубку Співдружності.