Футбол

Представники «Мілана» заявили, що бажають підписати вічний контракт з українським нападником Андрієм Шевченком.

— Я зацікавлений, щоб він залишився в команді назавжди, — сказав Галліані в інтерв’ю Gazzetta dello Sport. — Такий гравець, як Шева, ніколи не має бути проданий. Ми повинні зберегти Андрія в себе навіть після закінчення його кар’єри. Він футболіст, гідний «Мілана». І якщо побажає, ми готові зарахувати його до системи клубу після закінчення його кар’єри, так само, як плануємо зробити це з Мальдіні та Костакуртою.

Перший трофей року
Туреччина. Міжнародний юнацький турнір (гравці 1988 року народження) Aegean Cup 2004. Збірна України (тренер Ігор Жабченко) гідно виступила на цих змаганнях, не програла жодного матчу і не пропустила жодного м’яча. На першому етапі вона, як ми вже повідомляли, виграла в одноліток із Нідерландів, зіграла внічию з Францією — 0:0. Нарешті взяла гору над командою Бельгії — 1:0 (Надточій, 35). Але до фіналу вийшли французи, в яких була ліпша різниця забитих і пропущених м’ячів.
У матчі за третє місце наші зустрілися з футболістами Греції. Основний час — 0:0. Післяматчеві пенальті влучніше пробили українці (4:3) і стали бронзовими призерами.
Переможці виступали в такому складі: Загладько, Шепковський, П. Пашаєв, М. Пашаєв, Лугачев, Надточій (Лисенко, 11), Морозюк (Гандзюк, 27), Лепа, Радченко (Чапко, 41), Блавацький, Малюк. Післяматчеві пенальті реалізували: Лисенко, Лугачев, М. Пашаєв, Малюк.
Невдача марсельців
У черговому турі чемпіонату Франції суперник нашого «Дніпра» у розіграші Кубка УЄФА — марсельський «Олімпік» — у виїзному матчі поступився «Осеру» —0:2.
Динамівські приготування
У рамках підготовки до міжнародного турніру — Кубка чемпіонів Співдружності, котрий 17 січня стартує в Москві, футболісти київського «Динамо» в манежі своєї бази в Кончі-Заспі перемогли в товариському матчі бориспільський «Борисфен» — 1:0. М’яча забив Мелащенко, 83.
Тренер переможців Володимир Онищенко в кожному таймі випускав різні склади. Отож мав змогу переглянути в дії багатьох. До речі, на оглядинах у чемпіонському клубі перебуває 18-річний сербський оборонець Мікош Живкович. Він досить упевнено почувається на лівому фланзі. Ймовірно, що Мікош поїде на турнір до Москви.
Після перерви перевага господарів була незаперечна. Але тільки за сім хвилин до фінального свистка вони добилися успіху. Після точної передачі Алієва із глибини поля Мелащенко одним дотиком головою переправив м’яча у ворота бориспільців.
У першому таймі «Динамо» грало в такому складі: Рева, Яценко, Романчук, Живкович, Оберемко, Юссуф, Рожок, Денніс, Главіна, Воробей (Ситник, 44), Корниленко; у другому — Рева, Пучков, Башлай, Ярмаш, Каддурі, Онищенко, Хацкевич, Чеснаускіс, Алієв, Мелащенко, Мілевський.
Баскетбол
Медведенко розігрався
Після чотирьох поразок «Лос-Анджелес лейкерз» порадував нарешті своїх уболівальників, розгромивши «Атланту хоукс» — 113:67.
Ніколи ще за час виступів у НБА центровий каліфорнійців Станіслав Медведенко не грав так яскраво й результативно. Українець набрав 26 очок (!) і зробив одинадцять підбирань(!), вісім з яких — під чужим щитом. В активі Станіслава також дві передачі та два блок-шоти.
n Теніс 
Успішний старт
Канберра (Австралія). Українка Юлія Вакуленко вийшла до другого кола турніру з призовим фондом у сто десять тисяч доларів. У першому колі Юлія обіграла Клаудію Шолль з Люксембургу — 6:1, 7:6.
Бокс 
Сулейман попередив Льюїса
Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій категорії Леннокс Льюїс зазнає постійного тиску, що посилюється, повідомляє британська інформагенція «Дейлі Телеграф». WBC із роздратуванням ставиться до тривалого мовчання Льюїса та його команди стосовно майбутнього британця і зажадала почути відповідь від нього до кінця цього місяця.
З посиланням на президента WBC Хосе Сулеймана повідомляється, що він буде змушений оголосити чемпіонський титул у суперважкій категорії вакантним, якщо Льюїс сам не назве дати повторного матчу з Віталієм Кличком. До речі, той бій може принести британцеві понад десять мільйонів фунтів.