Народний депутат України Віктор Развадовський запалив факел, що ознаменував завершення будівництва газопроводу до села Бабичівки. Населений пункт розташований у Червоноармійському районі, який був на Житомирщині єдиним, де мешканці не могли користуватися природним газом. Після того, як сюди із заселеної чорнобильськими переселенцями Василівки проклали більш як 11 кілометрів газопроводу і спорудили газорозподільчу станцію, відкрилася перспектива газифікації двох десятків сіл і самого Червоноармійська.
Спроби газифікувати район були в 1987, 1997 і в 1999 роках. Та коли доходило до діла, з’ясовувалося, що на цей об’єкт бракувало грошей.
Довелося б жителям району чекати ще довго, якби не «пробивний» характер народного обранця Развадовського. Справа зрушила з місця після його депутатських запитів до Кабінету Міністрів України, звернень разом з головою облдержадміністрації до Президента. А закипіла робота на будові, коли на початку минулого року парламентарій разом з головою Червоноармійської райдержадміністрації Францом Маліновським зустрівся з керівництвом НАК «Нафтогаз України».
Блакитне паливо в район подано, незабаром газ піде далі. А газифікація осель проводитиметься за кошти селян. Це недешево, але в Бабичівці ще до офіційного відкриття газопроводу надійшло 65 заяв. Двом ветеранам війни газобудівники зробили новорічно-різдвяний подарунок — провели газ бесплатно. А 80-річному Ананію Файдюку Віктор Развадовський компенсував і витрати за плиту.
До речі, за роки депутатської діяльності Віктор Развадовський допоміг у газифікації вулиць жителям Мирополя Романівського, Вільшанки Чуднівського, Стрижівки Любарського та інших населених пунктів свого 69-го округу.
Житомирська область.