Закон про статус Севастополя прийнято не буде. Про це заявив журналістам глава Севастопольської державної адміністрації Леонід Жунько на підсумковій прес-конференції під завісу року.
— Не без допомоги журналістів питанням номер один у проекті закону, який пройшов перше читання у Верховній Раді, стало положення про вибори міського голови, — сказав Леонід Жунько. — Я, власне, «за». Але як державний чиновник упевнений, що вертикаль влади повинна бути міцною. Голову виконавчої влади міста має призначати Президент. У всякому разі, доти, доки на нашій території міститься військова база хай і дружньої, але все-таки іншої держави. Події на косі Тузла тому підтвердження. Севастополь не повинен стати розмінною монетою в іграх недобросовісних політиків.
Не схвалив Леонід Жунько і клопотання народних депутатів від Севастополя перед Міністерством освіти про дозвіл випускникам шкіл складати іспити двома мовами: російською та українською.
— Не треба калічити дітей всілякими поблажками, — сказав він, — треба просто добре викладати їм українську мову, щоб севастопольські талановиті діти не в російські вузи вступали, а в наші, державні. І залишалися потім жити і працювати в Україні.
І ще один, досить різкий, випад зробив Леонід Михайлович, відповідаючи на запитання про перспективи міського бюджету-2004, але тепер уже проти депутатів міськради.
— Продуктивність роботи депутатів залишає бажати кращого, — заявив він. — Сьогодні міськрада нагадує калашний ряд, де довіра виборців перетворюється на власний промисел, заробляння грошей.
Уперше за роки незалежності бюджет міста прийнято в конституційні строки в останні дні вже минулого року. І хоча для міста-героя вперше передбачено максимальну на сьогодні субвенцію з держбюджету в розмірі 63,6 млн. гривень на компенсацію втрат за базування тут російського флоту, глава виконавчої влади висловив тривогу стосовно наповнюваності міської скарбниці в зв’язку зі зниженням ставки податку на доходи фізичних осіб.