Голова Комітету ВР з питань молодіжної політики Катерина Самойлик утретє на Херсонщині перерізала стрічку на вході до нового будинку. Цього разу новоселами в Таврійському мікрорайоні обласного центру стали 38 молодих сімей.
Новосілля стало можливим завдяки програмі сприяння будівництву житла, що ґрунтується на довгострокових кредитах для молодих сімей. Зокрема, торік із міського бюджету на будівництво квартир було виділено 850 тисяч гривень.
— Херсонщина посідає передові позиції у зведенні житла для молоді, — зазначила, вручаючи ордери новоселам, народний депутат. — Тут протягом останніх п’яти років молоді сім’ї заселили 11,5 тисячі квадратних метрів житла. 2004 року планують здати ще 2,5 тисячі. До того ж цього року буде закладено котеджове містечко для молодят.
Треба зазначити, що підприємство «Молодіжний житловий комплекс» розпочинає зводити житло згідно з генеральним планом розвитку Херсона, розрахованим на 25 років. Комфортабельні одно- та двоповерхові котеджі з’являться у мікрорайонах, прилеглих до самого Дніпра (Воєнка, Антонівка).
Херсон.