Олімпізм

Рогге за скорочення програми

Після Олімпіади-2004 в Афінах програму ігор скоротять. Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге. «Олімпійські ігри стали надто громіздкими за кількістю видів спорту та учасників. Окрім того, дуже дорога організація олімпійських ігор, котрі проводилися дотепер, — нездоланна перешкода для бідних країн в їхньому бажанні стати кандидатами на проведення олімпіади», — вважає пан Рогге.
Бокс
Чемпіонський супердень...
Найближчий бій Володимира Кличка проти Ламона Брюстера може стати одним із трьох поєдинків за титул чемпіона світу у важкій вазі, котрі відбудуться 20 березня. Промоутер Дон Кінг збирається провести впродовж дня три суперпоєдинки: за титул чемпіона WBA — між Джоном Руїсом і Фредом Оквендо, за пояс ІBF — захист титула Крісом Бердом, за пояс WBO — за вакантний титул посперечаються Володимир Кличко та Ламон Брюстер. Місце для цієї привабливої програми ще не обрано.
Хокей
На межі вимирання
Чемпіонат світу серед юніорів (U-20) у Фінляндії. Лише в останньому своєму матчі на турнірі збірна України здобула очко, зігравши внічию — 2:2 — з австрійцями. Однак це наш колектив не врятувало. Він вилетів з елітної групи А і тепер змагатиметься у групі В. Усе це закономірно, бо хокей в Україні перебуває на межі вимирання. Втім, ми вже писали про це не раз...
Футбол
«Дніпро» і його суперник
Дніпропетровський «Дніпро» новий рік розпочав без новачків. Не вийшов трансфер до команди Євгена Кучеревського воротаря київського «Арсеналу» В’ячеслава Кернозенка. Той поїхав на оглядини до Росії, до краснодарської «Кубані».
Свій перший збір дніпропетровці розпочали 3 січня. За словами керівника прес-служби ФК «Дніпро» Дмитра Пеліна, команда працювала на своїй заміській базі у Придніпровському житловому масиві. Сьогодні — останній день збору. Завтра «Дніпро» вирушає на тренування до Туреччини, де проведе два тижні — до 21 січня. Після цього два дні вдома, а 24 січня — знову Туреччина. Другий збір триватиме до
7 лютого.
Нарешті 10 або 11 лютого команда вилетить на завершальний збір до Іспанії. Звідти український колектив вирушить до Марселя на матч 1/16 фіналу Кубка УЄФА (відбудеться 26 лютого).
У «Дніпрі» на оглядинах перебуває крайній півоборонець з полтавської «Ворскли-Нафтогаз» Сергій Мотуз. А от контракт з дніпропетровцями підписав лише один новобранець — Дмитро Семочко, котрий виступав за молодіжну збірну України, а останнім часом грав у Росії.
Тепер поговоримо про суперника нашої команди у Кубку УЄФА — марсельський «Олімпік». Нападник збірної Росії Дмитро Сичов найближчим часом може залишити цей клуб. Причина банальна — 20-річному футболістові не знаходиться місця у складі команди через високу конкуренцію в лінії нападу.
Інтерес до Дмитра Сичова виявляють кілька російських колективів. Та найбільшою активністю відзначається «Сатурн» з Раменського, головний тренер якого — Олег Романцев. Поки що керівництво «Марселя» не поспішає розставатися з перспективним форвардом. Утім, позиція французів може змінитися. Нагадаємо, що свого часу вартість трансферу Дмитра Сичова, за офіційною версією, становила три мільйони євро.
А тим часом «Марсель» отримав істотне поповнення. До нього з англійського «Манчестер Юнайтед» перейшов воротар, чемпіон світу і Європи у складі збірної Франції Фаб’єн Бартез. Минулої суботи він уже зіграв за «Олімпік» у матчі Кубка Франції проти «Страсбурга». Нічия — 1:1. У післяматчевій серії пенальті (4:3 на користь марсельців) Бартез не тільки парирував два одинадцятиметрових, а й сам забив вирішального м’яча.
Анрі Мішель —проти Олега Блохіна?..
Відомий французький тренер Анрі Мішель, очолить збірну Грузії. Ця команда, як відомо, — суперник збірної України у відбірковому циклі до чемпіонату світу-2006. 58-річний Анрі Мішель на прес-конференції у Тбілісі заявив, що найближчим часом підпише контракт з ФФГ. Останнім часом він працював в одному з марокканських клубів.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.