Голова Державних зборів Угорської Республіки пані Каталін СІЛІ:
— Новорічні свята — це привід підбити підсумки року, що минає. Чи вдалося досягнути поставлених цілей, які зміни пережили, що було найбільш пам’ятним, найголовнішим... Як на мене, найважливішою цього року була весна, коли угорський народ підтвердив своє прагнення і бажання вступити до Європейського союзу. Це був доленосний крок, який ще довго визначатиме майбутнє Угорщини. Тому для мене найбільшим подарунком цього року була демонстрація мудрості нашого народу.
А найяскравіші спогади залишило 31 грудня 1999 року, коли на вулицях мільйони святкуючих в одному запалі, в одному ритмі відраховували секунди, щоб потім спільною радістю, спільним святкуванням привітати 2000 рік. Саме цю єдність, це спільне чекання і спільну радість я довго не зможу забути.
Мої сподівання на наступний рік також пов’язані з Європою. Загальновідомо: для нас 1 травня наступного року стане днем, коли Угорщина набуде повноправного членства в Європейському союзі. Ми приєднаємося до спільноти. Ми всіма своїми класичними цінностями, досягненнями і традиціями збагатимо союз старого континенту. Щиро сподіваюся, що процес буде взаємний. Ми також збагатимося тим, що станемо членами великої сім’ї народів. Кордони зникнуть, і культура, наука, мистецтво народів, їхні політичні, суспільні та економічні цінності зможуть вільно поширюватися. Вони стануть загальнодоступні і служитимуть кожному народові.
За будь-яких обставин хочу провести останні години цього року та зустріти Новий рік у колі сім’ї, з друзями. Маю надію, що вдасться відключитися на кілька годин від повсякденних думок, щоб у гарному настрої зустріти багатообіцяючий 2004 рік. Цього я також бажаю всім дорогим читачам «Голосу України»!