Спікер Сейму Латвії Інгріда Удре:
— Моє серце давно полонив фільм «Карнавальна ніч» з молодою Гурченко. Там жінки у красивих сукнях, усі співають, відбуваються цікаві події. Напевно, тому Новий рік у мене асоціюється з карнавалом. А ще він асоціюється з... лазнею. Щороку ми з подругами вранці 31 грудня намагаємося сходити в лазню. Справжню, з парильнею, з віничком, — усе як треба. Річ у тім, що коли я була молода, у нас в квартирі не було гарячої води. Тоді і народилася ця традиція. Так що історія, яку розповіли в «Іронії долі...», мені близька і зрозуміла.
Що стосується яскравих спогадів, то вони залишилися від святкування Нового року два роки тому. Тоді у нас удома зібралося десятка півтора родичів по маминій лінії. До того ми якось більше часу проводили з родичами батька. Дуже веселилися, танцювали, співали, читали вірші по-латиськи і по-російськи. Приходив Дід Мороз. Після цього Нового року ми зустрічаємося дуже часто.
Але не варто оглядатися назад. Наступний рік буде кращий за цей! Всі стануть щасливіші, люди йтимуть назустріч одне одному і знаходитимуть у них гарне, а не шукатимуть погане. Думаю, що буде більше любові до дітей, до родини, до інших людей, до держави. Без любові дуже важко жити в цьому світі. Це не тільки кохання між чоловіком і жінкою... Якщо ми будемо любити одне одного, земля процвітатиме. А ми цього дуже потребуємо. Ми хочемо жити в красивій, благополучній державі, котра б вступила до Європейського союзу.
А нинішнє свято я планую зустріти в колі своїх родичів і друзів. Окрасою буде катання на гірських лижах.
На фото: Інгріда Удре з синами — старшим Акселем і молодшим Емілем.