Звичай під Новий рік підбивати підсумки, намічати плани і дарувати подарунки став у вугільній компанії «Червоноармійська-Західна №1» доброю традицією. Урочистості розпочалися напередодні дня Святого Миколая і триватимуть місяць, аж до Водохреща. Незвичайним був на шахті день 19 грудня — перший наряд почався з богослужіння. Після чого нарядну кожної із ділянок відвідали члени нещодавно створеної православної громади шахти. Гірники, які готувалися до спуску під землю, одержали іконку із зображенням святого і освячений хрестик.
Театральну виставу підготував цього дня Дитячий методичний центр християнської православної освіти, запальним концертом порадував дитячо-юнацький центр «Надія». Члени православної громади шахти та жіночої асоціації вугільної компанії відвідали дві дитячі установи в Димитрові — реабілітаційний центр для дітей-інвалідів і будинок-інтернат, — подарувавши дітлахам різдвяні «чобітки» — їх зшили своїми руками викладачі та вихованці дитячо-юнацького і християнського центрів.
У п’ятницю в Палаці культури вугільної компанії відбулася прем’єра новорічної казки «Чарівний вокзал», першими глядачами котрої стали діти-сироти, вихованці дитячих будинків та інтернатів, діти з малозабезпечених родин і позбавлені піклування, які мешкають на території виборчого округу № 49 народного депутата України Леоніда Байсарова. Ще майже 5,5 тисячі хлопчиків та дівчаток побачать виставу в інші дні шкільних канікул.
Переступаючи поріг Палацу культури, дітлахи потрапляють до справжньої казки. Поруч з пишною ялинкою у фойє захоплюючі конкурси та розиграші пропонує Олена Лисенко, керівник київського театру гри «Теремок», та її 8-річний син, який теж уже вправний ігротехнік. Одразу малюки обступили велетенських ляльок. На юних глядачів очікує дуже захоплююче півторагодинне дійство, у якому беруть участь професійні столичні артисти. Режисер-постановник — Яніна Нємая, завідувачка трупи експериментального театру «Колесо» на Подолі.
— Минулий рік був вдалим для наших творчих колективів, — каже директор Палацу культури вугільної компанії Ірина Зоря. — У травні ансамбль «Отрадушка» одержав звання зразкового, а в грудні це почесне звання присвоєно школі бального танцю «Едельвейс» та ізостудії «Веселка». Це, безумовно, великий успіх.
Свята в підрозділах вугільної компанії у самому розпалі. В дитячо-юнацькому центрі працює зимовий табір, а в християнському центрі — ігротека. Як розповіла директор благодійного фонду «Надія» Наталя Іваньо, фонд профінансував поїздки дітлахів до Києва на головну ялинку і на театралізовану виставу. Група дітей вирушила в паломницьку поїздку столичними пам’ятними місцями, а вихованці студії флористики християнського центру відвідають Ботанічний сад та квіткові салони. Не забув привітати благодійний фонд тих мешканців виборчого округу, котрі потребують опікування, виділивши продуктові набори та одяг. Завдяки ініціативі народного депутата України Леоніда Байсарова новорічними заходами охоплено всю територію округу. А жителям Красноармійська «Надія» приготувала велику різдвяну програму, що розпочнеться з нічного богослужіння у Свято-Владимирському храмі й продовжиться 7 січня на майдані в мікрорайоні Лазурний. На святі буде по-родинному затишно та весело.
«Зустрінемося під ялинкою» — ці слова сьогодні звучать, як пароль. Біля розкішної ялинки, названої в народі «депутатською», людно і вдень, і вечорами. Дід Мороз та Снігуронька, танці й пісні, ігри та конкурси, виїзна торгівля, лісова красуня, що сяє вогнями, море усмішок та сміху — усе налаштовує на святковий лад. У такі моменти хочеться загадувати бажання і вірити, що всі вони здійсняться.