Після підписання документів про створення парламентсько-урядової коаліції Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив сподівання, що наступного року ті проблеми, що були у відносинах уряду з парламентом, підуть у минуле, «щоб ми не приймали сирих законопроектів. Тоді в залі буде понад 240 голосів».
А Президент України Леонід Кучма називає створену парламентсько-урядову коаліцію «єдиною командою керівного складу держави, представленою двома гілками єдиної державної влади».
Таке визначення новоствореній коаліції глава держави дав у ході свого виступу, звертаючись до підписантів політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції і політичної угоди про створення коаліції парламентських фракцій і груп.
Президент зазначив, що коаліційний уряд, створений парламентською більшістю, став «спільним досягненням» нинішнього року. «Наголошую, що це був перший рік роботи парламентсько-урядової коаліції в історії незалежної України».
Президент висловив задоволення тим, що сьогодні приймаються рішення про продовження, поглиблення і вдосконалення цього процесу, про що свідчить створення коаліції депутатських фракцій і груп безпосередньо в парламенті.
«Тепер парламентська більшість має єдине організаційне тіло, що так важливо для продуктивної роботи. Тепер уже попусків на притирання, знижок на стартові труднощі ніхто робити просто не має права і не буде. Коаліційність, котра є серцевиною політичної реформи, повинна запрацювати на вищому рівні, з повною кінцевою віддачею. Таке завдання стоїть перед усіма сторонами угоди, з якою ми вступаємо в 2004 рік», — заявив Л. Кучма.
За словами Президента, політична реформа проводиться в Україні «в унісон із кращими європейськими зразками демократичного суспільного ладу». «Таким чином, тепер украй важливо не упустити ініціативу, адже правота на нашому боці, а, значить, на нашому боці має й надалі залишатися народ, що зрештою продемонструвало попереднє всенародне обговорення реформи», — сказав він.
А координатор парламентської більшості Степан Гавриш назвав підписання цих документів «новим політичним процесом напередодні 2004 року». На його думку, цей крок спрямований на збереження стабільності і продовження економічної, соціальної і політичної реформ.