Дії опозиції в парламенті під час голосування по законопроекту змін у Конституцію продиктовані «революційною доцільністю», заявив Президент України Леонід Кучма на прес-конференції в Керчі. Він зазначив, що категорично відкидає «такі спроби таким шляхом рватися до влади».

Події 23—24 грудня у Верховній Раді, «крім неприємного осаду і почуття гіркоти, нерозуміння, якими мотивами керувалася насамперед — «Наша Україна», блокуючи проведення цієї політичної реформи», у глави держави нічого не викликали.
А Прем’єр-міністр України Віктор Янукович вважає попереднє схвалення Верховною Радою законопроекту про внесення змін до Конституції «перемогою здорового глузду над емоціями і непомірними амбіціями окремих політиків і їхніх прихильників».
«Питання політичної реформи — питання загальнодержавне», — прокоментував глава уряду схвалення парламентом проекту закону про зміни до Конституції. На його переконання, блокування роботи парламенту суперечить самій суті поняття парламентської демократії. «Конструктивно налаштована частина депутатського корпусу, об’єднавши зусилля, довела здатність парламенту вирішувати доленосні питання», — відзначив глава уряду.
Ухвалення рішення про внесення змін до Основного Закону, на переконання В. Януковича, реалізує положення, яких саме опозиція так довго вимагала. А методи, якими «Наша Україна», БЮТ та СПУ блокували роботу ВР, додав прем’єр, засвідчили «як мінімум, необхідність підвищення рівня політичної культури», повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».