Шановні співвітчизники!
Україна стоїть за крок від конституційного перевороту!
В Україні знову загострилася політична ситуація. Олігархічні клани активізували спроби зберегти свою владу. Фракції пропрезидентської більшості та комуністів 24 грудня розпочали процес внесення змін до Конституції з порушенням вимог процедури, встановленої самою Конституцією.
Наявні в нас відеозйомки, заяви членів лічильної комісії та заступника Голови Верховної Ради О. Зінченка свідчать про те, що леґітимного голосування за проект адміністрації Президента, який позбавляє народ права обирати главу держави, не відбулося.
Події у Верховній Раді України свідчать про те, що в Україні відновлено принцип, коли головне — не скільки голосує, а те, хто підраховує.
Прикрою реальністю є те, що керівництво КПУ в односторонньому порядку порушило домовленості протоколу опозиційних сил, згідно з яким будь-яким змінам до Конституції має передувати прийняття закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі. Українські виборці, в т. ч. виборці КПУ, мусять дати оцінку створеній коаліції пропрезидентських олігархічних фракцій та комуністів.
Опозиційні депутати від фракцій «Нашої України», СПУ та БЮТ наполягатимуть на виборах на пропорційній основі до рад усіх рівнів, на зміні системи влади із збереженням права народу обирати Президента. При цьому ми будемо спиратися на волю виборців та звертатися по підтримку до громадян України.
Від фракції блоку Юлії Тимошенко Юлія ТИМОШЕНКО.
Від фракції Соціалістичної партії України Йосип ВІНСЬКИЙ.
Від фракції блоку «Наша Україна» Віктор ЮЩЕНКО.