Ранкове засідання 25 грудня
Початок робочого дня позначився таким само сценарієм, як і напередодні: опозиція заблокувала президію. А за деякі законопроекти довелося голосувати руками. Голова Верховної Ради Володимир Литвин запросив керівників фракцій до себе на нараду.
Об 11-й годині 30 хвилин Володимир Литвин закликав народних обранців до роботи. На цей час було зареєстровано 268 народних депутатів. Через систему «Рада» вдалося проголосувати лише одне питання з порядку денного —проект постанови про календарний план проведення п’ятої сесії Верховної Ради четвертого скликання. На табло висвітилася цифра 259. Опозиційні сили участі в голосуванні не брали.
Наступне питання, оголошене до голосування, — проект закону про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Держави Ізраїль про врегулювання претензій, які виникли внаслідок повітряної катастрофи, що сталася 4 жовтня 2001 року. Проект закону затверджено підняттям рук через неможливість голосування з допомогою системи «Рада». Як і наступне — про перерахування одноденного заробітку народних депутатів у фонд допомоги сім’ям шахтарів, жертвам автокатастрофи у Криму.
Усе це відбувалося під акомпанемент неймовірного гамору, зчиненого «оркестром» дудок, мегафонів та сирен. За таких обставин В. Литвин змушений був оголосити перерву до 16-ї години.