У чемпіонаті німецької бундесліги тепер зимові канікули. Лише після Нового року команди повернуться з відпустки і розпочнуть тривалу підготовку до другої половини сезону.

 Відпочиває і відновлює сили півоборонець ФК «Кельн» та національної збірної України Андрій Воронін. Цими днями разом із дружиною він перебуває у США.

Перед вильотом за океан ми зв’язалися з Вороніним. Зрозуміло, що майбутня подорож, стан відпускника зробили його настрій чудовим. А ще він з приємністю згадав останній матч у чемпіонаті, в якому «Кельн» переміг (3:0) берлінську «Герту». Рахунок у тій зустрічі, між іншим, на першій хвилині другого тайму відкрив український футболіст. Він виграв боротьбу у трьох берлінських оборонців і метрів з десяти вразив ціль. Та й два наступні влучення кельнців сталися за безпосередньої участі Андрія.

Отже, в першій половині дебютного турніру у вищому класі Воронін забив три м’ячі. Це досить пристойний показник. Адже його клуб не є лідером — він бореться за місце під сонцем.

— Що можете сказати про ваш особистий виступ у першому колі та про гру «Кельна»? — запитали нашого популярного співрозмовника.

— На легке життя, зрозуміло, не розраховував. Рівень учасників у першій та другій бундеслігах, як кажуть у нас в Одесі, — велика різниця. Треба самовіддано працювати щодня за повною програмою. Одне слово, на безхмарне життя не розраховували. Та й попереду у нас нелегкі часи. Треба в кожному матчі доводити свої претензії на виступи в головному турнірі країни. Конкурентів у боротьбі за виживання у нас не бракує — «Боруссія» (Менхенгладбах), «Айнтрахт», «Фрайбург», «Мюнхен 1860». Трохи ліпша позиція у «Герти».

— Ходили чутки, що вас запрошував до себе один із лідерів чемпіонату — «Штутгарт». Якщо так, то чому відмовилися?

— Не погодився і край. Мені дуже подобається Кельн — чудове місто. Місцеві вболівальники мене шанують. Важливо й те, що граю на зручній для себе позиції. А от у «Штутгарті» такого не було б. Отож не дуже переймаюся, що відмовився від тієї пропозиції.

— У збірної України тепер новий наставник. Як ви сприйняли ці зміни?

— Що й казати, Олег Володимирович Блохін —суперзірка світового футболу. Та й на посаді тренера він багато чого зробив у Греції. Мені дуже імпонує його максималізм і рішучість. Дай Боже йому і збірній здійснити задумане.

— Раніше наша національна команда у різних відбіркових циклах потрапляла до не найслабших груп. Швидше — навпаки. Згадаємо хоча б Францію, Іспанію... Що можете сказати про результати для нас останнього жеребкування до чемпіонату світу-2006?

— Не можу стверджувати, що тепер нам випали слабкі команди. Група рівна. Очевидних фаворитів немає. Хоча можна обігрувати всіх. Але й поступитися будь-якій з них — також. Справді, трохи сильніші команди Туреччини, Данії та Греції. Перші — бронзові призери останнього чемпіонату світу. Данці володіли європейським «золотом», організовані, швидкі, з чудовою функціональною підготовкою. Технічні греки стали ще й дисциплінованими завдяки авторитетному німецькому тренерові Отто Рехагелю. Але, гадаю, перемагати їх нам цілком до снаги. Якщо мені довірять місце у складі, то гратиму з особливою енергією. Дуже хочу потрапити на фінальну частину світового чемпіонату. Тим більше що вона відбуватиметься у Німеччині.

Користуючись нагодою, хочу щиро привітати читачів «Голосу України» з наступним Новим роком!