Головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін пообіцяв гравцеві американського «Ді. Сі. Юнайтед» Дмитрові Коваленку надати йому шанс проявити себе у синьо-жовтій футболці національної команди. Розмова між футболістом і тренером відбулась у Києві, куди Коваленко приїхав відвідати своїх батьків.

Нині федерація футболу США робить усе можливе, щоб Коваленко виступав за американську збірну. Але українець, який тривалий час грає за океаном, сповнений сподівань виступати за збірну своєї Батьківщини.

— Я дуже хочу грати за збірну України. Я тут народився, навчався в динамівській школі, — поділився Дмитро Коваленко.

Стосовно рівня американської MLS та його клубу, то, за словами Дмитра, його «Ді. Сі. Юнайтед» у чемпіонаті України йшов би десь у середині турнірної таблиці.

Нагадаємо, нещодавно на прямій лінії в газеті «Факты» Олег Блохін сказав, що Коваленко нині переймається набуттям громадянства США. Тож розмови про його виступ за збірну України зайві...

Коваленко намагався привернути до себе увагу у збірній України ще за часів Буряка. Та марно. Побував наш «американець» на оглядинах і в дніпропетровському «Дніпрі», але й там не вийшло. З європейської практики до активу Коваленка-футболіста можна зарахувати кілька місяців виступів за німецький «Санкт-Паулі» в чемпіонаті бундесліги, де однією з найпам’ятніших подій стала перемога над грізною «Баварією».

Зазначимо, що Коваленко, підписавши нещодавно з «Ді. Сі. Юнайтед» новий контракт, увійшов до десятки найбільш високооплачуваних футболістів MLS (американська футбольна ліга). На рахунку Коваленка 28 забитих м’ячів у першості MLS, шість із них він провів 2003 року за «Ді. Сі. Юнайтед». Варто додати, що Дмитра у 2001 та 2002 роках запрошували виступити в матчах «Усіх зірок» американського чемпіонату.