Півоборонця італійського «Ювентуса» (Мілан) і збірної Чехії Павела Недведа офіційно оголошено найкращим футболістом Європи 2003 року. В голосуванні, котре визначало володаря почесного титулу, брали участь футбольні оглядачі з 52 країн, а підсумки за традицією підбив авторитетний журнал France Football. Отже, чільна десятка має такий вигляд:
1. Павел Недвед («Ювентус», Чехія) — 190 очок. 2. Тьєррі Анрі («Арсенал», Франція) — 128. 3. Паоло Мальдіні («Мілан», Італія) — 123. 4. Андрій Шевченко («Мілан», Україна) — 67. 5. Зінедін Зідан («Реал», Мадрид, Франція) — 64. 6. Рууд ван Ністелрой («Манчестер Юнайтед», Нідерланди) — 61. 7. Рауль («Реал», Мадрид, Іспанія) — 32. 8. Роберто Карлос («Реал», Мадрид, Бразилія) — 27. 9. Джанлуїджі Буффон («Ювентус», Італія) — 19. 10. Девід Бекгем («Реал», Мадрид, Англія) — 17.
* * *
До Алушти, на базу «Спартака», прибула сімферопольська «Таврія». Тут, неподалік дому, кримці проведуть збір, що закінчиться напередодні Нового року. Після відпустки в колективі багато потенційних новачків. Найвідоміший з них —півоборонець Сергій Єсін, котрий дебютував у «Таврії» ще в чемпіонському для клубу 1992 році, а останнім часом виступав за узбецький «Новбахор» із Намангана. Як і очікувалося, запрошений до «Таврії» колишній хавбек «Дніпра» Сергій Косилов, який виступатиме в Сімферополі на правах оренди.
На перегляді також легіонер із Африки Ернест Сіанкам, який раніше виступав у луцькій «Волині». А от іще новина: перейшов на адміністративну роботу в клубі багаторічний капітан команди, один із кращих бомбардирів «Таврії» Олександр Гайдаш. Він упродовж кар’єри у Криму забив 147 м’ячів у 327 матчах чемпіонатів СРСР і незалежної України.