Бокс. Кіль (Німеччина). Тут минулої суботи Володимир Кличко здобув сорок третю перемогу в кар’єрі професіонала. Він захистив свій титул інтерконтинетального чемпіона за версією WBA, перемігши технічним нокаутом у четвертому раунді американця Денелла Ніколсона.

Американець, який виявився битим жаком, одразу запропонував українцеві в’язкий бій, і до четвертого раунду це йому вдавалося. Застосовуючи постійні клінчі, що чергувалися із замашними свінгами, які, на щастя, не влучили у Кличка-молодшого, Ніколсон робив усе, щоб достроково не опинитися долі. Американець не гребував і брудними прийомами: намагався у клінчі головою травмувати нашого атлета, бив нижче пояса.
Та в четвертому раунді Володимир, провівши кілька атак, завершив їх серією з чотирьох ударів. Ніколсон побував у нокдауні, за кілька секунд пропустив лівий джеб, а за ним — ще град ударів. І хоча американець підвівся, рефері присудив Кличкові перемогу технічним нокаутом.
За сім хвилин і сорок три секунди бою Володимир завдав суперникові 87 ударів, з яких 52 досягли мети. Показники Ніколсона, зрозуміло, помітно гірші: 72 удари. І лише 23 визнано результативними.
Віталій Кличко:
— Для Володимира це був дуже важливий бій. Ніколсон виявився вкрай незручним суперником. Однак, попри все те, що запропонував Денелл Володимиру, брат діяв досить спокійно і розважливо. Може, не відразу все вийшло, але результат, як то кажуть, має місце.
Володі було дуже важко вийти на дистанцію, з якої йому було б зручніше атакувати Ніколсона. Чимало його ударів не влучили в суперника. Але навіть за тактики, запропонованої Ніколсоном, брат знайшов-таки мить, щоб завдати головного удару.
— Склалося враження, що Володимир, працюючи з Фредді Роачем, трохи змінився. Як на вашу думку?
— Гадаю, прогрес очевидний. Щоправда, їхня робота тільки почалася...
— Чи не здається вам, що поєдинок вийшов трохи змазаним і переможець в окремих моментах був менш переконливий, ніж у попередніх поєдинках?
— Справді, видовищністю цей бій не відзначався. Важко боксувати красиво, коли суперник те й робить, що намагається в’язати тебе, як це робив Ніколсон. Не все виходило, як того хотілося багатьом, ще й тому, що Володимир не зміг відразу дібрати ключа до Ніколсона. Але наприкінці суперечки видовищності, гадаю, вистачило.
— Пане Кличко, німецькі ЗМІ повідомили, що ваш бій з Джонсоном, а Володимира — з Ніколсоном були останніми поєдинками за «Unіversum Box-Promotіon». Як прокоментуєте таку інформацію?
— Уперше про це чую, бо якихось заяв ані я, ані Володимир не робили.