у президенти України на третій термін. Цей намір глава держави підтвердив на прес-конференції минулої п’ятниці і додав: вибори наступного року будуть «найстрашнішими та найбруднішими».
Леонід Кучма не приховував, що сумує з приводу намагань деяких низькорейтингових політиків, серед яких, зокрема, і лідери партій, що мріють про президентську булаву і «не прорахувують ситуацію на один крок уперед». Утім, Президент задоволений уже тим, що «українці — не грузини», і в нашій країні не може повторитися сценарій тбіліських подій. Глава держави запевнив, що не втручатиметься в політичну реформу і підтримає той проект, який ухвалить парламент.
Не зовсім щирими вважає Л. Кучма заяви Європейського союзу про те, що європейські перспективи України залежать лише від її власних зусиль. Водночас Президент розцінює як неприпустиме протиставлення європейського і російського напрямів у зовнішній політиці України. Гаразд що, наголосив гарант, останнім часом поліпшилися відносини зі США. Однак Леонід Данилович нагадав, що у взаємної любові не може бути прохолоди, бо є зобов’язання: Америка чомусь забула утилізувати в Павлограді сотні тонн ракетного палива і хоче «з’їхати з цієї проблеми, як з’їхала з проблеми ЧАЕС», коли «велика сімка» не виконала своїх зобов’язань.
Леонід Кучма підсумував, що попри провали в сільському господарстві, низьку інвестиційну привабливість банків, цей рік був найкращим, отже підстав для відставки уряду у глави держави немає.