Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко заявив на прес-конференції у парламенті, що на сьогодні в парламенті немає 300 голосів, потрібних для остаточного схвалення змін до Конституції. «Якщо цей документ буде виписано бездоганно і задоволено розходження, які є між депутатами, то ці голоси можна буде знайти, — сказав О. Зінченко. — Але легкої дороги до 300 голосів я не бачу».

Олександр Зінченко також застеріг від поспішності в ухваленні конституційних змін. «Конституція — надто серйозний документ, щоб його приймати поспішно,» —зазначив він. На його погляд, відведених рішенням погоджувальної ради 2,5—3 годин для обговорення трьох законопроектів у сесійній залі недостатньо, бо треба надати змогу висловити всі думки депутатів. Заступник глави парламенту відзначив, що Конституційний Суд надав висновок лише стосовно того, чи немає у трьох законопроектах конституційних змін посягань на права і свободи громадян. А решта питань — залежать від «політичних смаків» та від рішення сесійної зали. Найгостріше питання, на його думку, — це перехідні положення проектів конституційних змін, тобто коли буде введено конституційні новації. О. Зінченко висловив свою особисту думку, що норма про вибори Президента парламентом — усе-таки обмежує права і свободи громадян.

Заступник Голови ВР передбачає «серйозну дискусію» у сесійній залі під час обговорення і голосування конституційних змін. Керівництво парламенту, за словами О. Зінченка, готове працювати в будь-яких умовах, зокрема, й у разі блокування. «Нам треба звикати приймати рішення за будь-яких умов, — наголосив він. — Але потрібно, щоб волевиявлення депутатів було вільним з одного та іншого боку».