Книга Майї Печенюк «Музиканти Кам’янеччини» (видавництво «Поділля») пробуджує гордість за цей край. Тут творили славетні Микола Леонтович, Володимир Заремба, Михайло Завадський, Антон Коципінський, кобзар Володимир Перепелюк, і майже забуті співачки зі світовою славою Зінаїда Рибчинська, Лідія Ліпковська, піаніст Лео Сирота. Лео 1929 року очолив фортепіанний відділ Токійської імператорської академії Уено. А 1946 року переїхав до США і потай жив у горах. Його впізнали селяни і допомагали з харчами, поки Лео не влаштувався в Інституті музики в Сент-Люїсі.
Отже, професор Майя Печенюк уперше об’єднала під однією обкладинкою весь музичний цвіт Кам’янця. У поважному томі 410 сторінок займає «нотний матеріал», який відкривають 13 народних, лірницьких пісень, щедрівок, колядок. Серед збирачів — викладач вузу Олена Аліксійчук, відомий мистецтвознавець Володимир Іванов.
Видання високо оцінено Інститутом фольклору та етнології ім. Рильського. З появою книги створено джерельну базу для підготовки музикантів, викладачів, творчих колективів. Такої збірки музичної спадщини ще не має жодне місто. Першою відгукнулася на прохання допомогти видати книгу місцева філія «Хмельницькгазу». А ще музику шанують банкіри: «Промінвестбанк», «Укрсоцбанк» та «Аваль» підтримали ідею матеріально.
 
Хмельницька область.