Французькими
У вересні в НАЕК «Енергоатом» відбулася зустріч з делегацією французької компанії «Електрісіте де Франс», яку очолював директор представництва ЕДФ в Україні Дідьє Руссо. Під час зустрічі було визначено низку першочергових завдань, на яких слід акцентувати увагу в подальшій співпраці, що передбачено укладеною 12 червня н. р. угодою про партнерство між двома компаніями. Йшлося, зокрема, про вдосконалення систем управління безпекою та експлуатацію, технічне обслуговування й оптимізацію ремонтів енергоблоків тощо.
Японськими
Також у вересні на Южноукраїнській АЕС відбувся семінар з питань оптимізації ведення водно-хімічного режиму на станції, від якого залежить підвищення ефективності роботи парогенераторів. Члени делегації департаменту ядерної енергетики федерації енергокомпаній Японії з цікавістю знайомилися з досвідом українських колег. Співробітництво України з Японією у галузі атомної енергетики триває понад 10 років. За цей час у Японії навчалося 159 українських спеціалістів.
Нині співробітництво здійснюється згідно з п’ятирічною програмою у галузі підвищення безпеки роботи атомних станцій обох країн.
Китайськими
На початку жовтня досвід експлуатації парогенераторів і неруйнівні методи контролю за станом обладнання на цій АЕС вивчали спеціалісти науково-дослідного інституту ядерної енергії Китаю.
На шести китайських атомних станціях експлуатується 11 ядерних енергоблоків. Два з них збудовані за російським проектом і вперше в цій країні застосують парогенератори горизонтального типу.
— Ознайомлення з досвідом роботи енергоблоків типу ВВЕР-1000 й застосування горизонтальних парогенераторів сприятиме підвищенню надійності та безпеці роботи наших АЕС, — зазначив заступник головного інженера інституту ядерної енергії Китаю Лі Суджа.
Американськими
Вже багато років українські атомники плідно співпрацюють з американськими. Так, у рамках міжнародної програми з ядерної безпеки лише останнім часом на наших АЕС реалізовано 68 спільних проектів вартістю 240 млн. доларів. Зокрема, частково модернізовано системи фізичного захисту, створено повномасштабні тренажери, проведено поглиблений аналіз безпеки тощо.
Цікаво, що новопризначений Посол США в Україні Джон Хербст в один із перших своїх візитів у столиці завітав до НАЕК «Енергоатом». Там відбулася розмова про подальше співробітництво між атомниками обох країн.
Російськими
На початку грудня у Москві відбулося восьме спільне засідання координаційного комітету зі співробітництва НАЕК «Енергоатом» та концерну «Росенергоатом». Щорічними програмами спільних дій передбачаються напрями роботи, котрі становлять інтерес для обох енергогенерувальних компаній. Це безпечна експлуатація енергоблоків, взаємна науково-технічна підтримка, ремонтна кооперація, відомчий нагляд за ядерною безпекою, фізичний захист об’єктів тощо.
Підбиваючи підсумки виконання програми на 2003 рік, члени комітету відзначили певні успіхи у співпраці й зосередили увагу на найгостріших для обох компаній проблемах. Урахували їх у програмі на наступний рік.
Усього світу 
У жовтні делегація українських атомників взяла участь у генеральній асамблеї ВАО АЕС, яка відбулася в Берліні. Головною темою обговорення було: «Ядерна безпека — наше глобальне завдання». З доповіддю «Відкритість та прозорість у роботі ядерної енергетики — шлях до її визнання» виступив президент НАЕК «Енергоатом» Сергій Тулуб. Його одностайно обрано до складу ради керуючих ВАО АЕС на наступний термін. А до складу ради керуючих московським центром цієї міжнародної організації обрано генеральних директорів Запорізької АЕС В’ячеслава Тищенка і Хмельницької — Олександра Смишляєва. Це свідчення авторитету керівників наших атомних станцій.