У Києві пройшли Всеукраїнські збори представників засобів масової інформації. На ньому обговорювалися політичні, економічні, етичні аспекти журналістської діяльності в рік президентських виборів.
Приводом для розмови стала стурбованість представників мас-медіа в зв’язку із запровадженням наступного року податку на додану вартість з продажу, передплати і доставки періодичних друкованих видань засобів масової інформації, передбаченого законом про держбюджет на 2004 рік. На думку голови Національної спілки журналістів (НСЖУ) Ігоря Лубченка, це спричинить збільшення вартості передплати, підвищення цін на друковані ЗМІ і, зрештою, може негативно позначитися на розвитку вітчизняних друкованих видань.
За словами Прем’єр-міністра, Міністерству фінансів і Державній податковій адміністрації доручено врегулювати це питання. У всякому разі із сум, внесених громадянами в 2003 році на передплату газет і журналів на 2004 рік, і з коштів, отриманих редакціями від продажу друкованих періодичних видань у наступному році за договорами, укладеними у 2003 році, ПДВ не стягуватимуть. Про це заявив Віктор Янукович під час зустрічі з головою НСЖУ, що відбулася 18 грудня.
Крім того, дано доручення голові Державного комітету зв’язку та інформатизації до 1 лютого 2004 року забезпечити розрахунки підприємств поштового зв’язку з редакціями газет і журналів за передплату на 2004 рік друкованих засобів масової інформації.