Сердечно вітаю вартових правопорядку з професійним святом — Днем міліції.
Боротьба зі злочинністю — невід’ємна складова гарантування національної безпеки, один із визначальних державних пріоритетів. Від стану справ на цій ділянці великою мірою залежатимуть довіра народу до влади, економічний і соціальний розвиток України, реальність побудови демократичної, правової держави, яку поважали б її громадяни і увесь світ.
Ваша служба важка, складна і небезпечна. Як і ратна праця воїна, вона потребує мужності. І не тільки тоді, коли виходите віч-на-віч з підступним злочинцем. Мужність, стійкість не менш необхідні, коли треба встояти перед спокусою, не поступитися совістю, залишитися вірним закону.
Бійці правопорядку щодня демонструють зразки виконання свого обов’язку, виявляють героїзм і самопожертвування, захищаючи життя, майно, честь і гідність громадян.
Сьогодні в органах внутрішніх справ здійснюються рішучі заходи, щоб усунути недоліки, навести порядок у всіх ланках, зміцнити їх відданими справі кадрами, підвищити відповідальність кожного працівника за стан справ на дорученій ділянці. Це додає впевненості у тому, що правоохоронні структури діятимуть ефективніше, докладуть усіх зусиль, щоб приборкати кримінальний світ, серйозно оздоровити суспільне середовище. Будьте певні: люди підтримають вас у цих зусиллях і пишатимуться вами. Держава зі свого боку робитиме все, щоб правоохоронець почувався соціально захищеним.
Бажаю вам міцного здоров’я, щастя й добра в родинах. І головне, виходьте із будь-якої ситуації переможцями, повертайтеся з кожного чергування живими і здоровими. Нехай свято додасть вам наснаги і енергії у служінні Україні й нашому народові.
Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.