Уже багато років поспіль Олександр Сендега дотримується традиції: 19 грудня, у день свого народження, він зникає з робочого місця. Зазвичай іде у відпустку і підсумовує прожитий рік у колі сім’ї. Ось і цього разу голова Львівської облдержадміністрації відзначає своє 50-річчя разом із дружиною Ларисою Романівною й двома синами. Робить так не тому, що цурається колег. Просто суєта-суєт із будь-якого приводу аж ніяк не імпонує людині, чиє народження і походження пов’язане... із «рікою вічності» — селом Полтвою (Лтва, Лета) на Львівщині. 

Олександр Сендега ніколи не «світився» — ані перед політикумом, ані перед фото- і телекамерами. Коли було звільнено його попередника Мирона Янківа і посаду «ділили» представники відомих партій, ім’я Олександра Сендеги й не згадували. Його кандидатура вигулькнула як «перехідна». Тоді ніхто не думав, що відсутність «за плечима» тої чи іншої політичної сили сприятиме формуванню внутрішнього стрижня, який є значно надійнішим опертям.
— Він завжди був передусім господарником і скрізь, де працював, відігравав миротворчу роль, — так відгукується про ювіляра начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
Оця миротворча роль на галицькому п’ємонті, який не втомлюється від перманентних «оксамитових революцій», — чи не найважливіша складова професіоналізму керівника, бо вона слугує міцним фундаментом для управлінських функцій.
Нещодавно група акредитованих журналістів центральних видань за ініціативи корпункту «Голосу України» запропонувала голові провести неформальну зустріч і розмову «без диктофонів» про взаємини влади і преси. Безперечно, обидві сторони — взаємозалежні і все ж прагнуть максимальної свободи. Чи можна розв’язати цей вузлик суперечностей? Олександр Сендега і його заступник Володимир Герич запропонували для зустрічі... Золочівський замок, де тривають реставраційні роботи. Старовинні мури, серед яких навіть привиди змирилися зі своєю роллю і вже нікого не лякають, дали нам відповіді на всі складні запитання. 
Олександр Сендега, котрий працював протягом багатьох років на керівних посадах у органах влади міста і області, мав єдину мету: «Зробити все можливе, щоб життя мешканців Львівщини стало заможнішим та благополучним, щоб результати роботи обласної команди львів’яни відчули не на словах, а на ділі...»
Нині під патронатом голови облдержадміністрації завершують будівництво двох стратегічно важливих для Львова об’єктів — Сихівського шляхопроводу та онкодиспансеру. Їх відкриватимуть на Різдво. Чим не подарунок (людям і собі) з нагоди ювілею?
 
Львів.