Президент України Леонід Кучма звернувся до свого американського колеги Джорджа Буша з листом, у якому просить розглянути питання про відновлення фінансування з боку США екологічно безпечної ліквідації твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі у Дніпропетровській області згідно з двосторонніми американо-українськими домовленостями.
Як повідомила прес-служба глави держави, Л. Кучма, зокрема, зазначив: у Павлограді на сьогодні складується близько 5 тис. тонн твердого ракетного палива ракет 35-24, що створює велике техногенне навантаження і соціальну напруженість в одному з найбільш густонаселених регіонів України. «Проблема набуває загальнонаціонального резонансу», — наголосив український Президент.
Л. Кучма підкреслив, що фінансування проекту ліквідації твердого ракетного палива на Павлоградському хімзаводі є зобов’язанням американської сторони за угодою про надання допомоги в ліквідації стратегічної ядерної зброї та запобіганні поширенню зброї масового знищення від 25 жовтня 1993 року, а також за імплементаційною угодою між міністерствами оборони України і США про забезпечення нашої держави матеріально-технічними засобами та послугами і проведення відповідної підготовки персоналу у зв’язку з ліквідацією стратегічної ядерної зброї від 5 грудня 1993 року.