У Національній парламентській бібліотеці України відкрилася виставка «Кримськотатарська книга — на службі правди і просвіти». Цим заходом у Києві розпочалися Дні кримськотатарської культури, які проводяться вдруге за часи незалежності України і триватимуть до 22 грудня.
Понад 300 книг, близько 150 ксерокопій обкладинок із цінного рідкісного фонду експонує у столиці Республіканська кримськотатарська бібліотека ім. І. Гаспринського.
— Це дещиця. А все, що вдалося зберегти, на жаль, за межами України — у книжкових скарбницях Туреччини, Польщі, Росії, — наголосив під час відкриття виставки народний депутат України Рефат Чубаров. — Після того як перестала існувати державність кримських татар, значну частину книг, творених віками, спалювали. У минулому столітті кримські татари не з власної волі кілька разів змінювали свою писемність, алфавіт — від арабиці, латиниці до кирилиці. За словами Р. Чубарова, те, що сталося з кримськотатарською книгою, — застереження усім нам. «Виставка змушує замислитись, що нині діється з нашою українською книгою, як впливати на події, щоб усі, хто живе в Україні, мав свою книгу і за змістом, і за мовою», — сказав він.