Представники всеукраїнських профспілок і професійних об’єднань призупинили свою діяльність у Національній раді соціального партнерства при Президентові України. Про це повідомив перший заступник голови Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Як передає агентство УНІАН, такі дії зумовлені відсутністю реакції уряду на звернення профспілок до Прем’єр-міністра, направлене йому 2 грудня нинішнього року.

У документі пропонувалося повернутися до визначеного раніше розміру мінімальної заробітної плати (237 грн.) і поетапно наблизити її до прожиткового мінімуму; переглянути постанову про перерахунок пенсій, стосовно якої, як зазначив Г. Осовий, з профспілками взагалі не проводилося жодної консультації. У зверненні також йшлося про відкликання з Верховної Ради проекту Трудового кодексу, в якому обмежено права профспілок.

Своїм мовчанням, наголосив Г. Осовий, уряд порушує принципи соціального діалогу і партнерських відносин, закріплені Генеральною угодою, і додав, що ухвалені без узгодження з профспілками рішення негативно вплинуть на соціально-економічне становище населення.