Комерційний банк «ПриватБанк» (Дніпропетровськ) на сьогодні емітував понад 4 млн. пластикових карток міжнародних платіжних систем Vіsa і MasterCard. Про це нещодавно повідомив голова правління «ПриватБанку» Олександр Дубілет на прес-конференції в УНІАН.
За його словами, як повідомив кореспондент УНІАН, володарем ювілейної картки став клієнт «ПриватБанку» з Вінниці Віктор Пастушенко, який у грудні замовив у банку «фотокартку». На прес-конференції глава «ПриватБанку» вручив ювілейному клієнту пам’ятний подарунок — сертифікат на 10-денний тур на двох на узбережжя Червоного моря з проживанням у п’ятизірковому готелі «Інтерконтиненталь».
За словами О. Дубілета, розвиток найсучасніших технологій, запровадження нових, передових продуктів «завжди було і залишається одним з головних пріоритетів роботи банку».
За його даними, з початку 2003 року обсяг випущених банком карток зріс в 1,8 разу, а частка банку на ринку досягла 43 відсотків. Утім, банкір зазначив, що нарощування обсягів емісії платіжних карток не «самоціль для банку».
О. Дубілет також повідомив, що національна мережа обслуговування пластикових карток «ПриватБанку» включає близько 1 200 банкоматів і більш ніж 13 тис. РОS-терміналів по всій території країни. «Коли сьогодні пластиковими картками користуються понад 300 тисяч пенсіонерів, сотні тисяч студентів, працівників промислових підприємств — це свідчить про те, що наші технології зрозумілі, зручні й потрібні будь-якому клієнту, незалежно від рівня його доходів і місця проживання».
Банкір сказав, що цього року «ПриватБанк» запропонував клієнтам низку унікальних карткових продуктів, зокрема, пластикові картки миттєвого випуску і фотокартку (картка дає змогу нанести на її лицьову сторону будь-яке зображення, яке вибере клієнт банку). Також «ПриватБанк» першим в Україні розпочав випуск пластикових карток Vіsa з убудованим мікрочіпом.
Водночас, на думку О. Дубілета, найреволюційнішими інноваціями банку на ринку пластикових карток у 2003 році стали запровадження системи передплати на послуги Інтернет-банку «Приват-24» у банкоматах, а також створення Інтерактивного сервісного центру в Інтернет.
Як відзначив керівник «Центру електронного бізнесу» «ПриватБанку» Олександр Вітязь, котрий брав участь у прес-конференції, технологія під’єднання до «Приват-24» через банкомати — це найшвидше, найдоступніше і найзручніше під’єднання до Інтернет-банку.
О. Вітязь пояснив, що використання системи «Приват-24» дає власнику картки практично необмежену можливість доступу до своїх коштів без відвідання банку, в будь-який час і в будь-якій точці України та світу. При цьому Інтерактивний сервісний центр банку забезпечує швидкий і зручний зв’язок з банком — спілкування клієнта з «ПриватБанком» не обмежене часом і обсягами інформації.
Банкір уточнив, що через Інтерактивний сервісний центр клієнт може в on-lіne одержати інформацію, заблокувати картку в разі втрати, в режимі реального часу навчитися користуватися Інтернет-банком тощо, а це вигідно відрізняє такий спосіб спілкування з банком від традиційного телефонного зв’язку або електронної пошти.
Як повідомили УНІАН у «ПриватБанку», з випуском чотиримільйонної пластикової картки банк привітав глава Національного банку України Сергій Тігіпко. «Свого часу «ПриватБанк» першим серед вітчизняних банків визначив з-поміж пріоритетів розвиток сучасних систем безготівкових розрахунків. Сьогодні банк має національну мережу обслуговування пластикових карток, мільйони клієнтів, які віддають перевагу безготівковим розрахункам за допомогою пластикової картки», — йдеться у зверненні до банку С. Тігіпка. Глава НБУ також відзначає, що безцінний досвід, напрацьований «ПриватБанком» за ці роки, є надбанням усієї банківської системи, основою для впровадження національної системи безготівкових платежів населення, нормативної бази, спрямованої на впровадження сучасних технологій банківського обслуговування в країні.
За інформацією банку, з випуском ювілейної картки банк привітав також президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. «ПриватБанк» сьогодні є лідером вітчизняного ринку пластикових карток, одним з тих банків країни, які значною мірою визначають тенденції розвитку нових технологій усього банківського сектору», — йдеться у зверненні, що надійшло на адресу банку.
До речі
Балансовий прибуток комерційного банку «ПриватБанк» (Дніпропетровськ) за підсумками 11 місяців 2003 року становив 49,969 млн. грн. Про це УНІАН повідомили в банку.
Станом на 1 грудня 2003 року, розмір чистих активів «ПриватБанку» становив 10 365 млн. грн., статутний фонд — 400 млн. грн., власний капітал — 727,6 млн. грн.; кредитний портфель — 8 110 млн. грн., зокрема кредити фізичним особам — 2 016 млн. грн.
У банку також повідомили, що сьогодні він обслуговує понад 260 тис. рахунків корпоративних клієнтів і 5,5 млн. рахунків фізичних осіб. Обсяг коштів фізичних осіб, залучених «ПриватБанком» з початку 2003 року, досяг 4 092 млн. грн. (найвищий показник серед усіх українських банків), зокрема депозитів фізичних осіб — 3 227 млн. грн. Обсяг залучених банком коштів юридичних осіб на 1 грудня 2003 року становив 3 929 млн. грн.
За даними з банку, «ПриватБанк» займає лідируючі позиції в основних сегментах банківського ринку країни, є визнаним лідером ринку пластикових карток. Нині ним випущено понад 4 млн. пластикових карток (43% від загальної кількості карток, емітованих українськими банками). У мережі обслуговування пластикових карток банку працює близько 1 200 банкоматів, 13 708 РОS-терміналів. Національна мережа банківського обслуговування «ПриватБанку» включає 1 447 філій і відділень по всій території України.