Баскетбол. У Белграді відбулося жеребкування відбіркових турнірів чоловічого й жіночого чемпіонатів Європи 2005 року. Наша чоловіча збірна, посіяна у другому «кошику», потрапила до групи С разом з командами Угорщини, Німеччини та Бельгії.
Склад інших груп: А — Росія, Хорватія, Швеція; В — Болгарія, Латвія, Ізраїль, Португалія; D — Чехія, Словенія, Франція, Польща; Е — Естонія, Боснія, Туреччина, Нідерланди.
Фінальний турнір Євро-2005 проходитиме з 23 вересня по 2 жовтня в Сербії і Чорногорії. З кожної групи до фінального раунду виходять по дві найкращі команди. Решта дев’ять — побореться за єдину путівку в додатковому кваліфікаційному раунді. Збірні Сербії і Чорногорії, Литви, Іспанії, Італії і Греції звільнено від відбору.
Жіноча збірна України у боротьбі за путівку до фінального турніру (відбудеться 9—18 вересня 2005 року в Туреччині) змагатиметься у групі В разом із командами Латвії, Словаччини та Хорватії. Склад інших груп: А — Литва, Угорщина, Франція, Італія; С — Румунія, Ізраїль, Бельгія, Німеччина; D — Болгарія, Фінляндія, Сербія і Чорногорія, Польща.