Батьки і діти
Біатлон. Ріднаун валь Раданна (Італія). Другий етап Кубка Європи. Змагання стали рекордними за кількістю учасників: 188 біатлоністів та 104 біатлоністки з 33 країн стартували в дорослих і юніорських перегонах. Така масовість пояснюється просто: за нововведенням міжнародної федерації біатлону десять найкращих спортсменів за підсумками кубка Європи візьмуть участь у двох завершальних етапах Кубка світу з набраними очками.
На тлі невдалих виступів на старті сезону дорослих біатлоністів України з особливим задоволенням сприймається успіх нашого Сергія Седніва з Глухова, котрий завоював на італійській трасі дві золоті медалі у змаганнях юніорів. Спочатку у спринті на 10 км, а потім у перегонах переслідування на 12,5 кілометра.
У спринті компанію Сергію склав ще один українець — Олег Бережний, котрий завоював «срібло».
А от Седнів у перегонах переслідування показав себе справжнім бійцем. Після першого етапу українець був четвертим. Три промахи дали можливість суперникам обійти Сергія. Однак після другого вогневого рубежу глухівчанин наздогнав суперників. А на останнє коло пішов уже лідером. Сергій став переможцем, випередивши найближчого переслідувача — словака Казара — на 29 секунд.
Льюїс відгукнувся
Бокс. Чемпіон світу за версією WBC Леннокс Льюїс, либонь, погодиться вийти на ринг проти офіційного претендента Віталія Кличка, якщо цей бій відповідатиме фінансовим вимогам британця. «Все вирішить те, скільки грошей я отримаю», — зазначив Леннокс. А ще Льюїс висловився про нещодавню перемогу українця над канадцем Джонсоном: «Це був гарний бій. Віталій дуже сильний боксер». За попередньою інформацію, якщо зустріч Льюїс—Кличко-старший таки відбудеться, то за участь у ній британець отримає двадцять мільйонів доларів, а українець лише десять.
Свій харч корисніший
Білоруські спортсмени візьмуть на Олімпійські ігри до Афін-2004 вітчизняні продукти. Про це «Інтерфаксу» повідомив працівник НДІ фізичної культури і спорту Міністерства спорту і туризму Білорусі. За його словами, саме тепер за дорученням Мінспорту НДІ розробляє сухий пайок для спортсменів, що міститиме тільки вітчизняні продукти.
Національний олімпійський комітет Білорусі вже надіслав до Афін запит про меню спортсменів на олімпійських іграх. «Запит надіслано заздалегідь, щоб уникнути можливих непорозумінь із харчуванням спортсменів, як це було на зимовій Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті». Там у меню були переважно страви італійської кухні, і в білоруських спортсменів поставали питання про повноцінність харчування.
У свою чергу, в Міністерстві спорту і туризму Білорусі відмовилися повідомити про всі нюанси організації харчування спортсменів на майбутній олімпіаді, пояснивши це так: «У спорті вищих досягнень використовують найновітніші наукові розробки, що певною мірою є закритою інформацією».
Водночас співрозмовники агентства поінформували, що в щоденному меню білоруського атлета, особливо того, який виступає у швидкісно-силових видах, має бути не менш як 300 г різних сортів м’яса, близько 100 г риби, ікри або інших морепродуктів, майже 400 г фруктів, 30 г горіхів, З0 г меду.

Абсолютна чемпіонка Європи, світу та олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва позує, стоячи під власним портретом за прилавком ювелірного салону «Золота Лілія». Позавчора його відкрито в торгівельно-розважальному центрі «Золоте кільце» в Донецьку. Цей магазин брендовий, і йому надано ім’я турніру олімпійської чемпіонки «Золота Лілія».