Таке незабутнє видовище Київ побачив, мабуть, уперше! Чоловічий модерн-балет Вадима Прокопенка «Guys from Heaven» («хлопці з небес») у столичному театрі оперети презентував нову сольну програму «Пластика вогню».
Легкий, як крильце метелика, пристрасний і запальний, як саме кохання, виблискував на сцені його величність Танок під музику улюблених мелодій. Мить — і кипучий угорський чардаш легко звільнив дорогу розмірному іспанському болеро, той змінив номер, музичним супроводом для якого став модний пацифістський шлягер у виконанні Адріано Челентано, після чого на сцену висипали браві парубки в... лапсердаках та пантофлях, дуже зворушливо закружлявши «Хаву нагілу». А зал тим часом раз за разом вибухав оплесками і криками «бравісимо!». Майстерність і молоде завзяття хлопців із «GfH» мимоволі змусили кожного, затамувавши подих, зануритися у вир своїх таємних почуттів і водночас — що за нинішніх часів теж важливо — відчути справжню мистецьку насолоду.
Головним хоронителем загального мажорного настрою виступив досвідчений клубний шоумен Костя Гнатенко, який запропонував глядачам вишуканий поетичний колаж із творів Володимира Набокова, Бориса Пастернака, Зінаїди Гіппіус з ненав’язливим (утім, як же без цього!) вкрапленням і кількох власних рим. І, по-моєму, дуже навіть слушно зазначила Ольга Юнакова: «Коли люди невідривно стежать за спектаклем, сидячи з відкритими ротами і намертво прикипівши поглядом до сцени — це вже беззаперечний успіх».
До речі, на новий публічний «сольник» «Guys from Heaven» (перший, нагадаємо, було презентовано три роки тому) прийшли подивитися й інші, не менш популярні зірки естради: Ауріка Ротару, Наталя Могилевська, Каріна Плай, Асія Ахат, Юлія Лорд. Загальна думка така — дійство справді було на славу! А вже за дві-три тижні наші завзяті «хлопці з небес» вирушать у своє перше всеукраїнське гастрольне турне. Сподіватимемося, що незабаром про них дізнається весь артистичний світ. Тим паче, що подібні чоловічі шоу-балети нині є поки що лише в Англії, Японії та США. Тож, як то кажуть, — уперед і з танцем!