У парламенті тривають консультації щодо проведення політичної реформи в державі. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам висловив думку, що на голосування у Верховній Раді 23 грудня буде винесено узгоджений законопроект конституційних змін, під яким поставили підписи 292 народних депутати. Таку домовленість, за словами Голови ВР, уже досягнуто між лідерами депутатських фракцій та груп. В. Литвин наголосив, що узгоджений варіант конституційних змін повинен «не порушувати конструкцію і враховувати пропозиції, які були визнані Конституційним Судом конституційними». Глава парламенту також повідомив, що група народних депутатів вирушила на засідання Венеціанської комісії для обговорення законопроектів з політреформи в Україні. Водночас він зазначив, що є проект з висновками Венеціанської комісії.
На думку Володимира Литвина, для попереднього схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України парламентська більшість зможе самостійно набрати 226 голосів. Однак, наголосив він, під час голосування «необхідно бачити перспективу на 300 голосів».
Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк заявив в інтерв’ю журналістам, що комуністи не братимуть участь у голосуванні за узгоджений законопроект конституційних змін, якщо не буде прийнято закон про вибори народних депутатів України на пропорційній основі (лише за партійними списками).