Україна і Корея мають великий потенціал співпраці, на чому налогошували під час учорашньої зустрічі Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в нашій країні Лі Сонг-Джу. Співрозмовники обговорили широке коло питань, зокрема, перспективи співпраці між Сеулом та Києвом у політичній, економічній, військово-технічній, культурній та туристичній сферах.
Як повідомив керівник депутатської групи ВР України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Корея Олег Петров, Південну Корею цікавлять українські технології, передусім у космічній галузі.
За словами прес-секретаря Голови Верховної Ради Ігоря Сторожука, під час зустрічі Володимир Литвин та Лі Сонг-Джу відзначили велику роль груп дружби, створених у парламентах України і Кореї, в розвитку парламентської співпраці і двосторонніх відносин узагалі. Голова ВР нагадав, що українські парламентарії чекають на візит офіційної делагації на чолі зі спікером парламенту Республіки Корея.
Володимир Литвин висловив вдячність корейському уряду за допомогу, яку ця країна надає в лікуванні українських дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Глава українського парламенту наголосив: «Потреби ядерної безпеки, в тому числі нерозповсюдження ядерної зброї, потребують неабияких зусиль як кожної країни, так і світу в цілому».
***
Цього ж дня Голова ВР Володимир Литвин зустрівся з делегацією парламентської групи Собранія Республіки Македонія зі співробітництва з Верховною Радою на чолі зі Слободаном Даневським. Сторони обговорили широкий спектр проблем двосторонньої співпраці. Володимир Литвин та Слободан Даневський наголосили на необхідності активізації міжпарламентської співпраці та високо оцінили роль парламентів у розвитку двосторонніх відносин.