Майже п’ять місяців міська влада Сум на чолі з їх головою Володимиром Омельченком тримає під особливим контролем деякі незалежні друковані видання, які намагаються правдиво висвітлювати тутешні події після приходу нової команди. Тож, схоже, щоб небажана інформація про діяння владних структур часом не проникла назовні, батьки міста ще в липні заборонили колегам тижневиків «Панорама», «Данкор» та «Ваш шанс» брати участь у роботі апаратних засідань міськвиконкому. А відтак з того часу всю інформацію надають сумчанам лише два підконтрольні міськраді видання: друковане — «Суми і сумчани» та електронне — телерадіокомпанія «Відікон».
Про утиски свободи слова чиновницькою раттю в Сумах ішлося свого часу і в заяві комісії з журналістської етики. Однак віз і нині там.
— Оскільки сумська влада навіть вухом не веде, а тим паче не думає змінювати свою політику стосовно «Панорами» та інших комерційних видань, ми залишаємо за собою право домагатися реалізації професійних прав законним шляхом, — зазначає уповноважений Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації в Сумській області, редактор «Панорами» Євген Положій.
Суми.