Універсальний бій. У Київському палаці спорту вперше на території нашої країни відбувся чемпіонат світу. І відразу скажу, що запрошені спеціалісти відзначили надзвичайно високий рівень організації змагань.

Либонь, не зовсім задоволеними, а скоріш, просто неприємно здивованими, залишали Київ російські спортсмени. Адже українська збірна несподівано обійшла росіян, посівши у неофіційному заліку перше місце за кількістю здобутих золотих медалей.
Господарі арени завоювали п’ять найвищих нагород (Юрій Романко, 65 кг, В’ячеслав Колесник, 75 кг, Костянтин Бутенко, 80 кг, Руслан Іванчук, 90 кг, Дмитро Попов, 95 кг) та одну срібну (Валерій Бондар, понад 95 кг).
До речі, з дев’яти членів нашої команди лише троє залишилися без нагород. А донеччанин В’ячеслав Колесник і харків’янин Костянтин Бутенко стали чемпіонами світу вдруге.
Ушу/гунгфу. Антверпен (Бельгія). Перший чемпіонат Європи серед юнацтва. Нашу країну представляли п’ятнадцять спортсменів, наймолодшим з яких по десять років, а найстаршому й найрезультативнішому, Костянтину Матулевському — сімнадцять. Він виборов три «золота» (у вправах з мечем, палицею та у театралізованому поєдинку з Владиславом Сидоренком) і «срібло» у стилі чанцюань (довгий кулак).
У загальному заліку українці поступилися лише росіянам, виборовши 38(!) нагород: 8 золотих, 18 срібних і 12 бронзових.
Попри неабияку екзотичність цього виду спорту, Україна — найсильніша в Європі (взагалі ушу/гунгфу розвивається у 26 європейських країнах). І впевнено входить до першої десятки в світі, поступаючись лише азійським спортовцям, для яких цей спорт є традиційним. Нині вирішується питання про внесення ушу/гунгфу до олімпійської програми ігор 2008 року в Пекині.
Розмова про ці змагання велася на традиційній прес-конференції в Держкомспорті України.