Угоду про співпрацю і взаємну відповідальність на 2004 рік планує підписати Кабінет Міністрів України з більшістю Верховної Ради наступного тижня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Віктор Янукович на вчорашньому засіданні уряду. Не більше тижня урядовці консультуватимуться з парламентаріями з тим, щоб у документі було враховано всі моменти, потрібні для якісної роботи.
Прем’єр-міністр відзначив очевидний позитив у співпраці Кабміну і ВР, зокрема, про це свідчить ухвалення на попередній сесії майже 200 законопроектів, з яких 87 відсотків є урядовими і президентськими. Парламентська підтримка уряду «досить істотна», але, на його переконання, треба якісніше готувати законопроекти.
Найкращі показники співпраці з ВР цього року, за словами В. Януковича, продемонстрували Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, Міністерство праці та соціальної політики і Міністерство охорони навколишнього середовища. Нижчі показники — у Міністерства культури і мистецтв, Мінпаливенерго та Мінагрополітики. Ці недоліки роботи міністерств, наголосив прем’єр, врахують у майбутній політичній угоді, повідомляє УНІАН.