Координатор парламентської більшості, співголова тимчасової парламентської комісії з підготовки законопроектів про внесення змін до Конституції України Степан Гавриш припускає, що можливе винесення на голосування узгодженого варіанта проекту конституційних змін.
Коментуючи рішення парламенту, яким Верховна Рада доручила тимчасовій комісії доопрацювати і винести на розгляд Верховної Ради законопроекти про зміни до Конституції до 23 грудня 2003 року, С. Гавриш відзначив, що повноцінна робота над конституційними змінами може розпочатися лише після отримання всіх висновків Конституційного Суду. Степан Гавриш, як передає агентство «Інтерфакс-Україна», повідомив, що парламентська більшість вестиме дискусію винятково щодо двох законопроектів — підписаного 292 народними депутатами, а також стосовно третього законопроекту, перехідними положеннями якого, зокрема, передбачено проводити вибори Президента в парламенті вже в 2004 році. За словами С. Гавриша, наступного тижня конституційна комісія парламенту напрацює свої пропозиції з тим, щоб 23 грудня винести питання про політреформу в сесійний зал.
«Можливо, на голосування буде винесено всі три законопроекти, а можливо, парламентській більшості вдасться домовитися з нашими партнерами і на голосування в зал винесуть узгоджений законопроект, — сказав Степан Гавриш. — Нині йдеться про пошук партнерів, щоб зібрати 300 голосів».