Фракція Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) одностайно прийняла рішення про підтримку кандидатури глави парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Андрія Клюєва (фракція «Регіони України») на посаду віце-прем’єра з питань ПЕК.
Про це в інтерв’ю журналістам заявив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук. Колишній віце-прем’єр Віталій Гайдук під час формування уряду обійняв цю посаду за квотою СДПУ(о). Як зазначив Л. Кравчук, «переливання кандидатур» усередині парламентської більшості не суперечить принципам її діяльності й лише зміцнює більшість. Лідер фракції СДПУ(о) вважає, що Андрій Клюєв — «спокійна, зважена людина, має чітку позицію, а також досвід роботи у сфері ПЕК».
За словами Л. Кравчука, у разі призначення А. Клюєва на посаду віце-прем’єра фракція СДПУ(о), можливо, порушуватиме питання про перерозподіл усіх парламентських комітетів, включаючи й посаду заступника Голови Верховної Ради України, на якій нині працює Олександр Зінченко. Водночас Л. Кравчук зауважив, що головне сьогодні — проведення політичної реформи, а тому в разі порушення питання про перерозподіл комітетів може виникнути загроза дестабілізації ситуації у Верховній Раді й неприйняття рішення щодо політреформи.
Коли верстався номер, прес-секретар Президента України Леоніда Кучми Олена Громницька повідомила, що глава держави призначив Андрія Клюєва віце-прем’єром з питань паливно-енергетичного комплексу.