Бокс. Нью-Йорк. «Медісон Сквер Гарден». У відбірковому поєдинку за версією WBC Віталій Кличко нокаутував канадця Кірка Джонсона. У другому раунді український боксер довгими ударами спершу послав суперника в нокдаун. Рефері порахував до семи, і бій продовжили. Але Кличко притиснув Джонсона до канатів і серією ударів-кувалд у корпус і в голову послав того в нокаут. До завершення другого раунду залишалося якихось п’ятнадцять секунд. Красива і заслужена перемога українця!

Після програшу технічним нокаутом у червні цього року Ленноксу Льюїсу поєдинок з Кірком Джонсоном для Віталія Кличка став одним із найважливіших у кар`єрі. По-перше, він отримав статус офіційного претендента на бій за звання чемпіона світу з Льюїсом. Хоча це ще не дає гарантії на двобій з англійцем, але все-таки. По-друге, Кличко переконливо переміг Кірка Джонсона, який для українця був, справді, чи не найсерйознішим суперником після самого Льюїса. До речі, в пасиві Джонсона перед цим була лише одна поразка.
Отже, цей бій не тільки став для Кличка-старшого визначальним у його кар`єрі, але й дав відповідь на запитання, чого насправді вартий Віталій. Усе могло трапитися. Це спорт, і будь-які несподіванки можливі. Однак ще за три дні до бою Кличко дав зрозуміти, що перебуває нині у прекрасній формі і про жодний інший результат окрім перемоги не думає. «Почуваюся на піку спортивної форми і на всі сто відсотків готовий до зустрічі з Джонсоном», — упевнено заявив він.
Відповідаючи тоді на запитання про свій нестандартний стиль ведення бою, Віталій Кличко зазначив: «Кажуть, що я боксую кострубато, недостатньо технічно, механічно... Я до цього звик і, відповідаючи на всі ці слова, скажу одне — у кожного свій шлях до перемоги. Головне — позитивний результат. А як його досягнуто — абсолютно неважливо. Шлях до перемоги у кожного свій».
Віталій навіть не сумнівається, що за його поєдинком з Джонсоном спостерігав Леннокс Льюїс.
— Переконаний, що Льюїс дуже пильно і уважно стежив за тим, як я вів бій з Кірком Джонсоном. Адже переможець двобою стане офіційним претендентом на його чемпіонський пояс. Тому Леннокс, щоб прийняти остаточне рішення, оцінюватиме й аналізуватиме не тільки результат поєдинку, а й самий бій, — сказав тепер уже офіційний претендент на звання чемпіона WBC.
Насамкінеь український атлет у прямій телетрансляції з рингу в Нью-Йорку закликав Льюїса не ховатися, не вигадувати відмовок, а вийти на чесний бій з ним — Віталієм Кличком, який переконливо заслужив таке право.
Сам Леннокс Льюїс поки що не зробив жодної офіційної заяви щодо свого майбутнього у боксі. Однак із ним мав розмову історик і аналітик боксу Берт Шугар. І той розповів, що Льюїс таки вже повісив рукавички на цвях у своїй вітальні. «Суперважка вага нині на грані того, що незабаром до неї впаде інтерес, оскільки Леннокс Льюїс пішов», — заявив Берт Шугар в ефірі телеканалу ESPN2. — Він сказав мені, що остаточно залишив ринг».
Однак нехай сам Льюїс зробить офіційну заяву. А ми поки що утримаємося від коментарів.