Якщо ви вже на заслуженому відпочинку і одержуєте пенсію через «Приватбанк», не дивуйтеся, коли виявите, що на вашому рахунку з’явилися «зайві» гроші. Це означає, що вам пощастило під час всеукраїнського розіграшу призів серед пенсіонерів — клієнтів програми пенсійного обслуговування цього банку. Проходив він у Житомирі в приміщенні облмуздрамтеатру. Учасниками яскравого свята, яке «Приватбанк» проводив спільно з Пенсійним фондом України, стали сотні пенсіонерів. Ця акція була одним із заходів з відзначення Дня працівника соціальної сфери та Міжнародного дня інвалідів. За дотриманням усіх правил розіграшу стежила комісія на чолі з добре знаною на Житомирщині людиною — головою обласної ради ветеранів генералом у відставці Степаном Яковичем Семеновим.
Загальний призовий фонд акції становив сто тисяч гривень. У розіграші брали участь клієнти «Приватбанку» з усієї України. Об’єктивність розіграшу забезпечувала комп’ютерна програма, розроблена фахівцями банку і сертифікована провідними комп’ютерними компаніями. Вона не пропускала жодного відділення чи філії банку, в якому відкрито хоча б одну пенсійну карту або пенсійний рахунок.
Оголошується перший етап, і комп’ютер на очах у всіх за системою випадкових чисел визначає переможців у всіх регіонах України. За його підсумками на рахунки півтисячі клієнтів банку — пенсіонерів зараховано по 20 гривень. Комп’ютерну програму запускають знову, і вона називає триста осіб, які одержать по 30 гривень.
Наступний тур — регіональний. Такі розіграші, до речі, напередодні цієї акції пройшли в усіх регіонах України — призерів визначали обласні підрозділи банку. Комп’ютер визначив 25 мешканців Житомирщини, які одержать по 50 гривень. Зал тепло привітав оплесками, зокрема, Івана Цимбалюка, одного з переможців, котрий довідався про своє везіння першим, бо був у залі театру.
Найвідповідальніший етап: розігрується 25 головних призів по тисячі гривень. На Житомирщині він дістався клієнтові, який обслуговується одним з найвіддаленіших підрозділів регіонального управління банку — Овруцьким. Приємною несподіванкою стануть такі солідні поповнення рахунків і для пенсіонерів з інших областей. До речі, переможці отримають не лише призи, а й новітні послуги від банку: грошові суми зараховуються на нові пластикові картки «Миттєва», а суми головних призів — на новий депозитний вклад «Пенсійний», що гарантує підвищений рівень доходності, щомісячну виплату відсотків.
Завдяки «Приватбанку» присутні довідалися, скільки нині на Житомирщині довгожителів. Було названо поіменно всіх 43 пенсіонерів, яким уже виповнилося сто років і більше. І неспроста: всі вони одержують від «Приватбанку» по сто гривень. Цю приємну місію виконає Пенсійний фонд.
П’ятеро своїх клієнтів-пенсіонерів «Приватбанк» удостоїв дипломів у п’яти різних номінаціях — «Найстабільніший клієнт», «Найпрогресивніший клієнт» тощо. Один із відзначених так пояснив присутнім у залі, чому вирішив одержувати пенсію через банк:
— Раніше я вважав: простіше через пошту. А потім подумав: це ж листоноша приходить тільки раз. Якщо не застає вдома, залишає записку в дверях. Треба йти на пошту, ставати в чергу. До того ж довідався, що через банк зможу одержувати пенсію раніше, адже її зараховують на рахунок в останній день попереднього місяця на наступний місяць. А пошта починає розносити пізніше. До того ж банк дає змогу економити пенсійні, тобто наші з вами кошти.
Про це казав і начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Олександр Чорній. За його словами, в області нині 420 тисяч пенсіонерів. 15 відсотків із них стали одержувати належні їм виплати через банки — тендер виграли більш як два десятки таких установ.
— Ми вдячні їм за те, що, на відміну від пошти, роблять це безплатно, — сказав Олександр Романович. — Тільки за цей рік ми вже заощадили майже мільйон гривень. Тому будемо прагнути до того, щоб довести рівень банківського обслуговування пенсіонерів принаймні до 50 відсотків. Це дуже важливо. Адже після перерахування розміру пенсій (а його ми вже завершуємо) виплати зростуть. Комісія, створена при облдержадміністрації, провела велику роботу — за три місяці перерахувала суми виплат 39 тисячам осіб, які одержують пенсії за особливі заслуги перед Україною і мають тепер значну надбавку. Це теж потребує додаткових коштів. Радує позитивна тенденція. Наша область дотаційна. Але якщо раніше ми забезпечували своїми коштами близько половини виплат, то тепер уже 60 відсотків.
Директор регіонального управління «Приватбанку» Ігор Сіранчук подякував пенсіонерам, які довірили свої гроші банку.
— Ми розуміємо, що вони дорожать кожною копійкою. Пропонуємо вигідні умови для своїх клієнтів і нові послуги. Ми вдячні обласній владі, Пенсійному фонду України, що вони дають змогу, як й іншим банкам, надавати послуги пенсіонерам, щоб ті могли зробити вибір, порівняти, хто краще обслуговує.
Юрій Кандауров, заступник голови правління «Приватбанку», висловив кредо цього колективу:
— Ми прагнемо створювати не тільки належні умови для високоякісного обслуговування пенсіонерів, а й таку атмосферу партнерства, щоб наші клієнти, люди похилого віку, завжди відчували турботу й пошану.
А ще він запевнив, що із зростанням кількості клієнтів більшатиме і призів під час таких акцій.
Заступник голови облдержадміністрації Микола Павліченко зазначив під час прес-конференції:
— Акція свідчить, що банки повернулися обличчям до людей похилого віку, прагнуть повернути довіру. А з іншого боку, це дає змогу банкам залучити додаткові кошти для роботи.
Він висловив надію, що з пенсіонерами активніше працюватимуть й інші банки.
Яскрава концертна програма, що супроводжувала акцію «Приватбанку», стала гарним подарунком для її учасників. Особливо щедрі оплески дісталися ансамблю Житомирської школи хореографічного мистецтва «Сонечко». Про рівень виконавської майстерності цього колективу свідчить гран-прі Всеукраїнського фестивалю танцювальних колективів імені Павла Вірського. Пісні у своєму виконанні подарував гостям свята гурт «Древляни» Житомирської філармонії —перший володар призу «Кришталеве яблуко» фестивалю «Червона рута». А ведучий розіграшу Володимир Шинкарук, відомий виконавець авторської пісні, вніс іскринку гумору в святкове дійство.
Такі свята «Приватбанк» планує проводити і надалі.
 
Житомир.