Чорну хустку жалоби накинуло село Кривець Богородчанського району. В один день тут ховали сімох чоловіків. Усі разом уже не вперше однією будівельною бригадою поїхали на роботу, цього разу до Київської області. Споруджували приватний житлово-розважальний комплекс. Жили на будмайданчику в старій хижі, яку продували вітри. Коли надворі стало холодніше, ввімкнули, щоб зігрітися, апарат, який працював на природному газі. І, заколисані теплом, заснули навіки.
Тіла людей випадково виявили місцеві мешканці. За попередніми даними, причиною їх смерті стало отруєння побутовим газом. За цим фактом порушено кримінальну справу.
Тим часом село шоковане. Адже двоє із загиблих, розповідають, навіть не встигли створити власні сім’ї, а в інших сиротами в один день стало 11 дітей. Обласна і районна влада кожній родині виділила по 2,5 тисячі гривень. Але вже ніхто не поверне батькам дітей, дружинам чоловіків, дітям  батьків...
Скільки це ще триватиме? Чиє прізвище буде наступне в цьому мартиролозі?.. На похорони прийшли чимало людей, чиї близькі та рідні теж десь гнуть спини в чужих маєтках. Люди поминали мертвих, а здавалось — оплакували живих.
 
Івано-Франківська область.
Інформація до роздумів. На селі три мільйони осіб з восьми мільйонів працездатних не мають постійного місця роботи і надійних джерел доходів. За останні 10 років чисельність зайнятих на підприємствах, в організаціях зменшилася майже на 2,6 мільйона осіб. Найбільше скорочення відбулося в громадському секторі сільського господарства — роботу втратили 1,2 мільйона колишніх колгоспників. Такі дані оприлюднено під час Всеукраїнських зборів депутатів-аграріїв, що відбулися в Києві.