Цього тижня народні депутати планують розглянути майже сто законопроектів, серед яких три документи Президент визначив як невідкладні, а шість — уряд просить розглянути першочергово. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на погоджувальній раді керівників депутатських фракцій та груп і голів комітетів. Окрім цього, за його словами, 64 законопроекти планується додатково включити до порядку денного четвертої сесії і прийняти відповідні рішення.
Сьогодні відбудеться день уряду про стан забезпечення в Україні встановлених чинним законодавством соціальних, економічних, правових і конституційних гарантій у сфері соціального захисту ветеранів праці. Після чого Міністр з питань палива та енергетики звітуватиме про стан розрахунків між підприємствами вугільної промисловості та тепловими електростанціями і оптовим ринком електроенергії. За скороченою процедурою депутати розглянуть зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, а також дев’ять законопроектів з питань законодавчого регулювання проблем інвалідів. Серед них — зміни до законів «Про основи соціальної захищеності інвалідів» (щодо соціально-побутового обслуговування), «Про державну соціальну допомогу дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства» (стосовно матеріального забезпечення), «Про нафту і газ» тощо.
Два альтернативні проекти Трудового кодексу України і зміни до закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття народні депутати розглянуть у середу. О 15-й годині розпочнуться парламентські слухання: «Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України».
У четвер народні обранці розглянуть у другому читанні законопроекти Цивільного процесуального та Адміністративного кодексів. А також законопроекти про оцінку земель, про внутрішні води, територіальне море та прилеглу зону; зміни до законів «Про інформаційні агентства», «Про правовий режим майна у Збройних Силах України»; вісім документів з пропозиціями Президента, зокрема, законопроекти «Про третейські суди», «Про представництво України за кордоном»; а також сім законопроектів з питань ратифікації угод. А під час перерви парламентарії обиратимуть Голову Рахункової палати.
Особливості бюджетної підтримки реалізації заходів з енергозбереження у бюджетних установах: казенних підприємствах, підприємствах комунальної власності, а також житлові, комунальні та господарські послуги народні обранці обговорять у п’ятницю.
Крім того, на засіданні Володимир Литвин зачитав звернення Леоніда Кучми до Верховної Ради, в якому йдеться про надання згоди на направлення миротворчого контингенту для участі України в місії ООН у Ліберії. Зокрема, глава держави зазначив, що з таким проханням до нього звернувся Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, який наголошував на винятковому значенні внеску України в місії ООН і просив якомога швидше направити військових до Ліберії. Л. Кучма запевнив, що 350 українських миротворців не братимуть участі в бойових діях і просив «позитивно визначитися» з цього питання.