Херсонський хлібокомбінат підняв ціну на продукцію трьох своїх заводів на три відсотки для часткової компенсації здорожчання пального, газу та борошна. Більше платитимуть насамперед покупці невеличких гастрономів, а з 1 травня — і великих мережевих супермаркетів, які підприємство має заздалегідь повідомляти про підняття ціни.

Заступник голови правління хлібокомбінату Надія Дурова запевняє, що роздрібна вартість трьох соціальних сортів хліба поки що залишиться незмінною, бо пшеничне борошно вищого ґатунку для його виготовлення Аграрний фонд України продовжує постачати за фіксованими цінами — по 2,89 гривні за кілограм. А на ринку його вже пропонують по 3,55—4,2 грн. за кілограм.

Найімовірніше, поступове подорожчання хліба триватиме й надалі, оскільки нинішня ціна балансує на межі збитковості. Між тим, працівники Херсонського хлібокомбінату давно вимагають підвищення зарплат. Бо за менш ніж дві тисячі гривень, які вони отримують, прогодувати родину і платити за «комуналку» сьогодні дуже важко.