Початок путини чимало керченських рибалок зустріли на березі. Щоб не наражатися на неприємності від російських прикордонних катерів, у Керченському порту простоює близько 30 суден. Масовий вилов хамси їм зіпсували російські чиновники, які кажуть, що «з вини українського Рибгоспу угоди на вилов не подовжені». Проте наші рибалки трактують це пояснення як дрібну помсту за їхні протести проти спорудження сусідами одіозної тузлинської дамби, де традиційно проходять найбільші косяки риби.
Організацію української риболовлі в районах спільного з російськими рибалками промислу біля берегів Анапи і Кавказу, в Азовському морі зірвано. Хоча колективи рибних господарств до путини підготувалися ретельно: 26 риболовецьких суден готові для вилову азовської хамси, а сім — чорноморської. Та вдалося упіймати тільки 1.467 тонн хамси. На керченському ринку ціни на неї підскочили вдвічі: один кілограм коштує 4—7 грн. Це тому, що навіть найдосвідченіші керченські капітани сейнерів дезорієнтовані, не мають точної інформації про скупчення хамси, ведуть промисел майже всліпу, в пошуках риби даремно спалюють дороге пальне.
Є сподівання, що ситуація зміниться на краще. Якщо ні, то керченські сейнери переключаться на вилов ставриди і пеленгасу, допустимий вилов яких становить відповідно 1.700 і 2.000 тонн. 250 тонн цієї риби українські рибалки вже виловили і продають по 4—5 грн. за кілограм.
 
Крим.