На радість тим, хто мріє під час відпустки втекти від міського гомону, побачив світ англо-український путівник «Івано-Франківська область. Зелений туризм у Карпатах». Посприяло цьому Головне управління зовнішньоекономічних зв’язків, туризму і торгівлі Івано-Франківської облдержадміністрації.
Нове видання містить інформацію про найкращі приватні садиби, пансіонати, невеличкі готелі, що можуть приймати приїжджих. До фотографій кожної оселі додається адреса і телефони. А про зручності, які має та чи інша садиба, повідомляють піктограми (умовні позначки). Скажімо, з них можна довідатися, чи є в господаря телефон, ванна, холодильник, пральна машина тощо.
Видало управління і ще одну книжку — «Івано-Франківська область. Туристичний путівник». У ній представлено туристичний потенціал регіону. Тут вміщено туристські карти всіх районів, на яких позначено важливі для туриста об’єкти.
— Видати такий путівник — це була і моя мрія, і всіх голів райдержадміністрацій, — зізнався начальник згаданого управління Мирослав Блащук.
Утім, побоююся, що такі путівники залишаться мрією для відпочивальників. Адже кожна з книжок має лише тисячний наклад. Путівники презентуватимуть делегаціям з інших областей та іноземним гостям. Також їх отримають центри туристичної інформації, турагенції тощо.