Звернення Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з нагоди Дня місцевого самоврядування
 Шановні співвітчизники!
За доброю традицією 7 грудня відзначають День місцевого самоврядування. Це свято по праву пов’язують з державними святами доби незалежності і сприймають як дату, що є знаковою віхою у становленні Української держави.
Місцеве самоврядування як невід’ємна частина державного устрою, його управлінського механізму відіграє важливу роль у повсякденному житті наших громадян, консолідації громадянського суспільства, наближенні до європейських стандартів державотворення.
Упевнений, що подальший розвиток та вдосконалення місцевого самоврядування й регіональної політики буде запорукою збереження миру і злагоди в українському суспільстві, потужним стимулом для сталого економічного зростання, підвищення добробуту людей, істотних змін на краще в усіх сферах нашого життя.
Бажаю всім працівникам місцевого самоврядування міцного здоров’я, щастя, добра, наснаги та енергії, нових здобутків на ниві зміцнення державності. Сподіваюся, що цей святковий день додасть настрою, надихатиме на нові звершення задля розвитку рідної України.
Щиро вітаю всіх зі святом — Днем місцевого самоврядування!