Гандбол. Чемпіонат світу серед жінок. Хорватія. У другому матчі групового турніру чемпіонату світу збірна України зіграла ще з одним фаворитом — збірною Румунії. Як то кажуть, бойова нічия — 28:28. З перших хвилин наші дівчата захопили ініціативу і навіть вели перед з перевагою в п’ять м’ячів. Однак румунки — одні з лідерів світового гандболу — вирівняли ситуацію і були близькі до перемоги. Однак і українки підтвердили свою високу репутацію.
За вісім хвилин до закінчення матчу наші відставали на три м’ячі. Либонь, не варто казати, яким важким завданням було відіграти цей гандикап. Але для спортовок з характером таке можливо. За три хвилини до закінчення зустрічі українка Олена Цигиця двічі добивалася успіху. До речі, вона в другій поспіль зустрічі стає кращим бомбардиром команди. Цього разу на рахунку Олени — тринадцять влучень. А в двох стартових матчах вона закинула вже 22 м’ячі!
Інші результати другого ігрового дня в групі С: Туніс—Норвегія. 25:27. Аргентина—Японія. 16:24. Несподівано турнірну таблицю очолила Японія — 4 очки. Далі — Румунія, Україна — по 3, Туніс, Аргентина — по 0.
Отже, збірна України з фаворитками розібралася цілком успішно (нагадаємо, що в першому турі вона виграла у норвежок, срібних призерок чемпіонату світу-2001 —30:29). Тепер бажано пройти без втрат команди Тунісу, Аргентини та Японії. І тоді з’являться підстави говорити і про олімпійську ліцензію, і, можливо, про медалі.