Футбол

Італійський збір «Динамо»
Динамівці Києва, як відомо, перебувають на тренувальному зборі в Італії. Там вони вже провели перший контрольний матч проти місцевого клубу «Баттіпальєзе» (виступає у Серії D, 5-й італійський дивізіон, підгрупа G). Кияни перемогли — 3:1. М’ячі в переможців забили: Гіоане, Шацьких і Гусєв.
Чемпіони України провели два тайми по 35 хвилин різними складами. Перший: Шовковський, Алессандро, Головко, Дмитрулін, Каддурі, Алієв, Гусєв, Юссуф, Чернат, Мілевський, Мелащенко. Другий: Рева, Пеєв, Саблич, Гавранчич, Несмачний, Хацкевич, Гіоане, Белькевич, Юссуф (Чернат, 55), Рінкон, Шацьких. Після тривалої перерви на полі в динамівських лавах з`явився Флорін Чернат.
Завтра київське «Динамо» повертається в Україну. І до зустрічі з міланським «Інтером» підопічні Олексія Михайличенка готуватимуться у клубному тренувальному центрі в Кончі-Заспі.
 Плавання
Один із найбільших і найавторитетніших у світі журнал про плавання «Swіmmіng world magazіne» назвав спортсменів року. У традиційному опитування читачі видання, журналісти (також іноземні кореспонденти) називали найкращого спортсмена року і у чоловіків, і у жінок. Українці Яні Клочковій віддали друге місце. Першою названо німкеню Ханне Стокбауер. У чоловіків переможцем опитування став американець Майкл Фелпс.
 Баскетбол
Євроліга ФІБА. «Турк Телеком» (Туреччина, Анкара)—«Азовмаш» (Україна, Маріуполь). 62:73. Найрезультативнішими у складі переможців виявилися американці. Хамільтон приніс «Азовмашу» 24 очки, Харрінгтон — 16 очок.
«Полонія» (Польща, Варшава)—БК «Київ» (Україна). 98:76. Матч склався для наших украй невдало. Щоправда, був і світлий момент. Яскраво зіграв у складі киян американський легіонер Гудрич, котрий набрав 26 очок.
Кубок ФІБА. Група С. «Хімік» (Україна, Південний)—«Нептунас» (Литва, Клайпеда). 92:78. Матч відбувся в Одесі, куди з Південного привезли кілька автобусів з уболівальниками. Тривалий час гра була рівна, як то кажуть, очко в очко. Але після великої перерви господарі стрімко пішли у відрив. І вибороли перемогу. Український клуб і надалі лідирує у своїй групі змагання.
 Біатлон
Учора стартував сезон у представників цього виду спорту. Перший етап кубка світу приймає фінське Контіолахті. Незважаючи на проблеми, спричинені браком снігу, організатори спромоглися підготувати трасу. Цілу добу напередодні початку змагань понад 200 робітників розвантажували автомобілі з привізним снігом і трамбували трасу.
Перші перегони сезону, жіночий спринт, серед українок найкраще провела Ніна Лемеш. З одним промахом, допущеним на другому вогневому рубежі, вона посіла 34 місце. Сандрін Беллі з Франції, яка перемогла, наша спортсменка програла 2,11 хвилини. Олена Петрова показала 36-й результат. 54-е місце посіла Оксана Яковлєва (два промахи). Невдалим виявився дебют під прапором України для Лілії Єфремової. Либонь, вона просто перегоріла. Три промахи на першому і два на другому рубежах, незважаючи на високий темп бігу, відкинули Єфремову на 65-е місце.
Потім на трасу вийшли учасники чоловічого спринту. В перегонах стартували п’ять українських біатлоністів.
У спортивно-оздоровчому комплексі «Олімп» міста Южноукраїнська (Миколаївська область) не змовкають дитячі голоси. Щодня в десятках секцій відвідують заняття понад 300 осіб. Хлопчики, звісно, уподобали ринг. На фото: заняття в секції боксу.
Олександр КРЕМКО (Укрінформ).