Верховна Рада України голосуватиме законопроект про внесення змін до Конституції вже у грудні. Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» координатор парламентської більшості Степан Гавриш, такої домовленості досягнуто під час зустрічі Прем’єр-міністра України Віктора Януковича з керівниками фракцій парламентської більшості. Водночас, за словами С. Гавриша, конкретного рішення щодо якогось із законопроектів про внесення змін до Конституції не прийнято, оскільки нині ще немає висновку Конституційного Суду України стосовно третього законопроекту. «Тільки-но з’явиться висновок КС, можливо, наступного тижня, ми приймемо рішення, як діятимемо, який законопроект буде пріоритетний», — сказав координатор більшості.
На зустрічі прем’єра з «більшовиками» також було обговорено підготовку нової політичної угоди між коаліційним урядом України та парламентською більшістю. Як повідомив Степан Гавриш, таку угоду може бути підписано «не пізніше 20-х чисел грудня». З метою опрацювання пропозицій до політичної угоди створено робочу групу, яку очолив Віктор Янукович, а основні положення документа буде узгоджено з Президентом України Леонідом Кучмою. С. Гавриш зазначив, що підготовка нової політичної угоди між парламентською більшістю та коаліційним урядом зумовлена двома причинами. По-перше, 14 грудня виповнюється рік від дня підписання першої угоди. По-друге, необхідно проводити реформу безпосередньо всередині самої коаліції у зв’язку з проведенням в Україні політичної реформи, яка є «стратегічною метою коаліції».
У новій угоді парламентська більшість називатиметься парламентською коаліцією. До цього документа також буде внесено пропозиції про можливі кадрові перестановки в Кабінеті Міністрів. Однак, які саме ротації можуть невдовзі відбутися в уряді, поки що не оприлюднюється.